Какъв новогодишен филм си според зодията си?

Какъв новогодишен филм си според зодията си?
Астрология

Какъв новогодишен филм си според зодията си?

 

Избрахме филми за Нова година, които да отговарят на темперамента на вашата зодия.

 

 

Овен – „Коледна песен“ (1983)

 

Овните са активни и прями, за тях е важно да постигнат целите си. Когато нещо не се получава така, както Овенът го иска, настроението им се разваля и животът сякаш вече не е толкова сладък. Сюжетът на филма „Коледна песен“ напомня на Овен в това, че главният герой, деветгодишното момче Ралфи, отчаяно иска да получи като подарък истинска двузарядна пушка на Червения ездач. Той не иска нищо друго.

Ралфи не се интересува, че подобен подарък може да му навреди. Той иска мечтата му да се сбъдне, независимо как. В същото време той изобщо не знае какво ще прави с тази пушка. Така че, когато баща му най-накрая дава на Ралфи пушката, той веднага изтичва на улицата и  стреля. Спонтанното желание едва не коства живота на Ралфи – куршумът рикошира и събаря очилата от лицето на момчето. Ралфи и Овен си приличат. Представителите на знака понякога искат нещо, без да мислят за последствията и какво ще направят, когато мечтата им се сбъдне.

 

Телец – „Сам вкъщи“ (1990)

Телец е знак, свързан с уютно домашно забавление. Те винаги ще предпочитат самотата със себе си или близките си пред дълго пътуване и шумно забавление. Същото може да се види и в поведението на Кевин Маккалистър, героят от филма „Сам вкъщи“. Осемгодишно момче мечтаеше да бъде само, без шумното си семейство. Когато това желание внезапно се сбъдва, отначало Кевин не може да се насити на своята независимост и факта, че цялата къща е на негово разположение.

Танцува, слуша музика, гледа телевизия след десет вечерта и яде толкова сладолед, колкото поиска. Но след няколко дни свобода, на Кевин започва да му липсва семейството. Това именно е моментът, по който филмът „Сам вкъщи“ има общо с Телец. Колкото и добре да се чувстват сами със себе си, представителите на знака са много привързани към семейството си.

 

Близнаци – „Размяна на ваканции“ (2006)

Главните роли в този филм изиграха Кейт Уинслет и Камерън Диас. Техните героини решиха да проведат коледна размяна на къщи, за да отвлекат вниманието от проблемите си и да променят средата. Така Ирис (Уинслет) отива в Южна Калифорния, а Аманда (Диаз) в английската провинция. Аманда и Ирис, както домовете им, са много различни. Същото може да се каже и за дуалността на Близнаци. Представителите на знака могат да се държат по различни начини – да бъдат резервирани и срамежливи един ден, а на другия – да се нуждаят от вниманието на всеки и да се стремят към това по всякакъв начин. Но това не са всички прилики между Близнаци и филма „Размяна на ваканции“. Подобно на Аманда и Ирис, хората от този знак знаят как да се поучат от поведението си, винаги слушат много внимателно желанията си и не се страхуват от спонтанността.

 

Рак – „Коледата на Чарли Браун“ (1965)

„Коледата на Чарли Браун“ е, освен всичко друго, история за това колко е важно да спазвате традициите и да помните корените си. Ракът в живота се ръководи от подобни нагласи. Хората, родени под това съзвездие, са чувствителни, емоционални и имат силна интуиция. За тях уважението и спазването на традициите е в основата на основите, което помага да не се изгубят в събитията, лавината от задачи и емоции.

 

Лъв – „Коледна приказка за мъпети“ (1992)

Родените под знака Лъв са креативни и щедри хора, с доста суета и голяма любов към живота и забавлението. Щедростта и желанието да бъдеш заобиколен от приятели са основните теми на филма „Коледна приказка за мъпети“.Подобно на Лъвовете, Мъпетите са шумни и неспокойни. Когато се събират, винаги намират начин да си прекарат добре.

 

Дева – Полярният експрес (2004)

Филмът разказва историята на момче, което не вярва в съществуването на Дядо Коледа. На Бъдни вечер съмняващият се герой има възможност да посети зимния магьосник на Северния полюс. Той отива там с Полярния експрес. В живота на Девите има много чудеса, които те не са очаквали. Те дори не признават мисълта, че може да се случи подобно нещо. Девите обичат логиката във всичко, но в същото време подсъзнателно винаги вярват в чудеса. Може би затова им се случват.

 

Везни – Наистина любов (2003)

 

Сюжетът на филма се състои от девет различни истории, героите на които по някакъв начин са свързани помежду си. Любовта е ключова съставка във всеки сюжет. И дори някои от историите да не свършат толкова розово, колкото бихме искали, цялостното впечатление от филма е вдъхновяващо. Във филма героите често се обръщат към себе си, опитвайки се да намерят правилното решение и не се страхуват от откровени разговори с тези, които са наблизо. Везните правят абсолютно същото – представителите на знака умеят да чуват и слушат сърцето си, но в същото време се съобразяват с мнението на другите хора. Този подход им помага през живота.

 

 

Скорпион – „Кошмари преди Коледа“ (1993)

Филмът „Кошмарът преди Коледа“ не е най-популярният избор по време на новогодишните празници. Но можете да ви хареса заради квартала на празнично забавление и коварните планове на главния герой Джак, който мечтае да вземе Коледа и да я превърне в ужасен празник. Характерът на Скорпионите може да бъде описан точно по същия начин. Представителите на знака са мистериозни и не обичат да привличат вниманието, но никога няма да пропуснат своето. Хората, родени под това съзвездие, не се съпротивляват на тъмните си инстинкти и знаят как да манипулират другите. Но Скорпионите са много бързи, чувствителни и не знаят как да си затварят очите за несправедливостта. Същото се случва и във филма с Джак. Първоначалният му план да развали Коледа се проваля, защото е в празничния сезон.

 

Стрелец – „Елф“ (2003)

Това е любопитен и енергичен знак. Стрелците обичат да пътуват и да научават нови неща, включително се интересуват от различни мистични явления и истории за различни мистерии. Това желание за знание е много подобно на сюжета на филма „Елф“. Търсенето на главния герой Бъди може да се сравни с упорито търсене на Стрелец – докато не намерят отговора, няма да се успокоят.

 

Козирог – „Това е прекрасен живот“ (1946)

Филмът на Франк Капра е един от най-мрачните коледни филми. Историята започва с опит на Джордж – симпатичен любящ съпруг и баща, който притежава малка кредитна компания – да се самоубие. Човекът е потиснат от сполетялата го беда и не виждал друг изход. Но в момент на отчаяние в живота му се появява ангел пазител, който спасява Джордж от смъртта. Тогава той показва на героя какъв би бил животът на града без него.

 

Козирозите, подобно на Джордж, са склонни към песимистични заключения. Те не споделят опита си с никого, така че често им е трудно да погледнат на ситуацията от различен ъгъл. Козирозите също са склонни да обезценяват труда си, въпреки че това е най-трудолюбивият и продуктивен зодиакален знак. Хората от този знак толкова искат да впечатлят другите, че понякога забравят за себе си и семейството си.

 

Водолей – Гринч (2018)

Водолеите понякога са отвратителни, както и Гринч. Въпреки че хората от този знак са справедливи и мили, понякога се отдалечават от реалността и другите хора заради любовта си към философстване и прекомерната си чувствителност. Затова сред Водолеите има много така наречени изгнаници – хора, които предпочитат личната свобода пред всичко останало. Дори тази свобода да ги наранява. Те никога няма да признаят или покажат, че имат нужда от комуникация. Когато стане непоносимо, те безсрамно ще нахлуят в живота на своите приятели и близки. Не им се карайте за това, разберете, че подобна демонстрация на чувства вече е добра. Тези качества характеризират и Гринч.

 

Риби – „Чудо на 34-та улица“

Подобно на много коледни и новогодишни филми, това е филм за вярата в чудесата и за това как да запазим детските мечти живи в зряла възраст. Рибите са силно интуитивен воден знак. Хората, родени под това съзвездие, са мечтатели, които често се разкъсват между фантазия и реалност. Това гранично състояние между чудесата на реалността е познато и на някои от персонажите във филма Чудо на 34-та улица – историята на малко момиченце, което вярва, че Дядо Коледа в търговски център е истинският Дядо Коледа.

 

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе