Какво е нивото на зрялост при всяка зодия

Какво е нивото на зрялост при всяка зодия
Астрология

Какво е нивото на зрялост при всяка зодия

Всеки човек в дадена ситуация действа по различен начин. Всичко зависи от това как той е възпитан, в какви условия е живял или дали се е справял с подобни моменти преди. Зодията също има роля в определянето на характера ни и в зависимост от това можем да открием много сходни черти в поведението на хора, родени под еднакъв знак. Дали ще постъпим отговорно в дадена ситуация или ще действаме по детски, също от части се дължи и на зодиакалния ни знак. Ето какво е нивото на зрялост при всяка зодия:

Козирог.

Козирогът е определян като най-зрялата зодия. Представителите й знаят какво трябва да направят, за да са успешни, затова просто правят всичко, което се изисква от тях и не се отказват, докато не постигнат целите си. Докато други зодии са склонни страдат от липса на достатъчно упоритост, Козирозите нямат този проблем и са готови да направят жертвата, която е нужна по пътя им. Те гледат глобално на нещата, а не издребняват. Добрите им решения после им се отплащат, затова те са считани и за един от най-успешните знаци.

Рак.

Ракът е идеалният възрастен, що се отнася до поведение. Въпреки че той има често сменя настроенията си и ходи от едната крайност в другата, без съмнение е една от най-зрелите зодии. Тези хора разбират как действията им влияят на хората около тях, дори ако последиците не са забележими на пръв поглед. Тяхната тактичност и начина, по който излагат емоциите си, показва висока степен на зрялост.

Дева.

Девата е известна с това, че прави добри и аргументирани избори. Този търпелив и интелигентен зодиакален знак винаги е готов да влезе в ролята, която никой друг не иска, дори ако трябва да бъде лошият в картинката. Въпреки че гледат на живота и хората много критично, Девите са много грижовни по природа, като са готови да поставят нуждите на другите пред своите. Тяхната дума е закон за тях и те не се отмятат от нея, така че можете да очаквате от една Дева да изпълни всяко едно обещание, което даде. Хората от тази зодия знаят какви са техните недостатъци и непрекъснато работят върху тях, като целта е да достигнат съвършенство.

Телец.

Телецът винаги опитва да действа разумно. Той също може да се похвали със зрялост, както и земните знаци, които са начело в този списък. Телецът е силен и може да бъде доста безкомпромисен по определени въпроси, но само защото знае, че е прав и това е разумното решение. Част от това, което прави тези хора толкова упорити, е, че имат много ясна представа кои са и какво искат от живота. Те отстояват това, в което вярват, без да натрапват мнението си на останалите и са едни от най-надеждните хора, които може да имате в обкръжението си.

Везни.

Тези хора са много мъдри и уравновесени. Те обаче са представители на една от най-повърхностните зодии, затова, би било малко прекалено да се каже за тях, че те са зрели в абсолютно всеки смисъл на тази дума. Везните не се страхуват да заемат непопулярната позиция, ако тя им изглежда честна и справедлива, без значение, че нямат съмишленици и мнозинството е срещу тях. Те винаги са готови да направят компромис със себе си, ако това означава, че всички около тях ще са доволни щастливи.

Водолей.

Водолеят е олицетворение на зрелостта, но понякога това не е забелязано от околните. Причината е, че той не умее добре да изразява чувствата си и другите хора считат това като емоционална незрялост и нестабилност. Водолеят е бунтар по природа и обича да плува срещу течението и установените норми, когато неговите убеждения противоречат на общественото мнение. Той има способност да защитава идеите си до последно, дори когато среща непрекъснатото противопоставяне на околните. Това определено изисква голяма зрялост, защото той опитва да разреши не само своите проблеми, а и такива, които често засягат благосъстоянието на другите.

Риби.

Този воден знак се намира точно по средата на класацията на зрялостта. Трудно е да се отрече, че Рибите не са и най-състрадателният и емоционално чувствителен зодиакален знак – два елемента, които са ясни белези на зрялост. Тази зодия обаче е несигурна и в това се корени големият й проблем. Тези хора обикновено приемат всички критики присърце и в резултат на това често се жертват за околните, пренебрегвайки себе си. Те не гледат обективно на своята личност и им е трудно да приема конструктивна критика, затова да ги наречете зрели, може да е малко преувеличено.

Скорпион.

Скорпионът също има незряла страна, макар понякога тя да е скрита за околните. При първата си среща с представителите на тази зодия, вероятно те биха създали впечатление у вас, че са зрели във всеки един аспект на тази дума. Трябва обаче да внимавате, защото Скорпионите са известни още като най-манипулативната зодия. Много от това, което правят, е заради собствената им изгода и рядко биха жертвали нея заради благосъстоянието на другите. Ако някога искате ясен пример за незрялост, погледнете един Скорпион.

Лъв.

Лъвът се бори със зрелостта. Въпреки че тези хора имат някои черти, които я наподобяват като щедрост и лоялност, те са ниско в класацията, а причината е сходна с тази при Скорпиона. Най-големият недостатък на Лъвовете е техният егоизъм и стремеж винаги да са в центъра на вниманието. В началото може и да не ви прави впечатление, но когато прекарате повече време около тях, няма как да не го забележите. За тях има едни правила, а за останалите – съвсем различни.

Стрелец.

Стрелецът е голямо дете. Като дълбоко философски знак, в някои отношения Стрелците са изключително зрели хора, но определено не във всички аспекти. Този зодиакален знак прави всичко възможно, за да контролира свободата си и изобщо не обича да прави компромиси, когато чувства, че тя е застрашена по някакъв начин. Стрелците искат да се наслаждават максимално на живота и очакват от вас вие също да го правите, без да очаквате прекалено много от тях.

Овен.

Овенът изобщо не е зрял. Няма съмнение, че пред вас има страхотни хора, които трябва да се стремите да запазите в живота си, особено поради тяхната уверена и безгрижна природа, но въпреки това, не можем да ги причислим точно към графата на зрелите. Един от най-важните аспекти на зрелостта е осъзнаването на заобикалящата ви среда и хората в нея и приемането им такива, каквито са. Овните обаче не са известни със своята тактичност и често правят неуместни коментари по адрес на другите, без да се замислят дали биха наранили околните с думите си. Те не са търпеливи и често стават агресивни, когато нещо не става, както искат. Въпреки че има много положителни черти, това са сред основните негативи на тази зодия, а както знаете, за голямо съжаление, те са еднакво несъвместими с понятието зрялост.

Близнаци.

Близнаците са най-незрелият знак, затова са и на последното място в нашия списък. Те са хора, които никога не са искали да пораснат и може би дори са плакали на 18-ия си рожден ден, защото не са искали още да се сблъскват с отговорностите и препятствията в живота. Разбира се, това в кръга на шегата, но разбрахте идеята. Въпреки че ценят свободата, Близнаците не са добри в ангажиментите, които идват със зрялата възраст, и се опитват да ги сведат до минимум, когато това е възможно. Те са силно експресивни и интелигентни хора и активно търсят начини да избягат от отговорността, за да могат да продължат да се движат по течението.

Tagged , , , , ,
на горе