Истинският мъж не се отказва, когато стане трудно! Ако я обичаш истински – ще се бориш за нея

Истинският мъж не се отказва, когато стане трудно! Ако я обичаш истински – ще се бориш за нея
Любов и партньорство

Истинският мъж не се отказва, когато стане трудно! Ако я обичаш истински – ще се бориш за нея

Преди живеех в заблудата, че съм човек, който е труден за обичане. Мислех, че проблемът е в мен или може би очаквах твърде много, само за да разбера, че просто не се стараеш достатъчно.

Повечето от най-добрите неща в живота са най-трудни за постигане и поддържане. Изискването на усилия не означава, че съм трудна за обичане. Това означава, че съм предизвикателство и истинските мъже няма да се страхуват да го приемат. Истинският мъж няма да се страхува, когато му покажа истинската си същност. Той няма да се страхува от моите качества, защото ги вижда като предизвикателство, което трябва да разреши, за да ме спечели и да изпита красотата на безкористната ми любов.

И истинският мъж няма да се оправдава, когато трябва да запретне ръкави и да се бори за мен. Вместо това той ще прегърне всяка трудност и ще я види като възможност да научи нещо ново и да се подобри. Аз съм предизвикателство, а ти не полагаш усилия. Има разлика между това да бъдеш труден за обичане и да си предизвикателство. Когато ви е трудно да обичате, никакви усилия не могат да променят нещата, защото проблемът е във вас.

Напротив, да си предизвикателство означава, че знаеш своята стойност и искаш те да се борят за нея. Да, аз съм предизвикателство, защото знам стойността си, а ти не се стараеш достатъчно, за да ме спечелиш. Това, че изисквам усилия, не означава, че съм трудна за обичане. Това означава, че трябва да работите усилено, за да пожънете това, което сте посели.

И ако смятате, че искам твърде много от вас, дори не си правете труда да оставате, защото нямам време за мързеливи хора или куци извинения. Миналото ме научи да ценя времето си и да внимавам с кого го прекарвам. Не съм перфектна и ти просто не се опитваш достатъчно, за да ме приемеш такава, какъвто съм.

Не, не съм перфектна и никога няма да бъда такава и това не ме прави трудна за обичане. Съвършено осъзнавам всичките си недостатъци и странности и те са част от моето същество. Те ме правят такава, каквато съм и имаш пълното право да не ги харесваш, но дори не се опитвай да ме промениш. Ако не можеш да ме приемеш, значи не ме заслужаваш.

Всички мои несъвършенства ще бъдат съвършенства за правилния човек и никога няма да променя себе си за някакъв непринуден роман, само за да те успокоя. Не, не съм трудна за обичане. Просто не ме оценяваш достатъчно, за да направиш усилие да откриеш истинското ми аз. Но ако го направиш, ще се изненадаш какво си пропуснал.

Знам какво искам, а ти не ми го даваш. Ако ти кажа, че те харесвам, наистина го мисля. Никога няма да кажа едно, а след това с действия да доказвам нещо съвсем различно и очаквам от теб същото отношение. Нямам време за игри на ума, манипулации или други детски игри, които би искал да играеш. Знам какво искам и ще се погрижа да ви го кажа.

И не го даваш, няма да си губя времето да чакам да промениш решението си. Това, че знам какво искам и не толерирам глупости, не ме прави труден за обичане. Това ме прави създател на собственото ми щастие и ако не искате да бъдете част от него, не се оправдавайте, че съм труден за обичане. Бъди мъж и признай, че не ми даваш това, за което те моля. Бях нараняван и преди, а ти просто не се стараеш достатъчно, за да спечелиш доверието ми.

Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе