Защо около нас е пълно с фалшиви хора, които лъжат другите и най-вече – себе си

фалшиви хора
Психология

Защо около нас е пълно с фалшиви хора, които лъжат другите и най-вече – себе си

Когато се опитвате да се представяте за някой, който не сте, с идеята просто да оправдаете очакванията на другите, всъщност удряте на камък. Единственото, което се случва е точно обратното на това, към което се стремите – създавате впечатление за фалшив и неискрен човек.

Светът напоследък се е побъркал! Фалшивите хора са го завладели напълно. Кои се те? Тези, за които външният блясък и суетата означават много повече от искреността. И това е огромна грешка!

Фалшивите хора са загубили самите себе си

Фалшивите хора се опитват да живеят правилно, да говорят правилно и да постъпват правилно, за да спечелят одобрението на другите. Те никога не признават, че са сгрешили.

Някои вече са стигнали дотам, че са напълно са загубили самите себе си: сменили са своите черти, интереси и дори мечти, за да поддържат приятелство и любов с приятели, близки или роднини.

С други думи, поддържането на определен имидж за тях е в пъти по-важно от качества като искреност и благоприличие.

Фалшивите хора лъжат другите и най-вече – себе си

Те се опитват да живеят живота, който обществото очаква от тях, макар че дълбоко в себе си не го харесват и не искат това. Тоест, те лъжат другите и най-вече – себе си.

Също така, те са готови да се преструват и изобразяват всичко, само за да изглеждат по-целенасочени, по-успешни, по-привлекателни или по-обещаващи.

Никой от нас не е съвършен

В крайна сметка никой от нас не е съвършен. Ставаме по-мъдри чрез опит, успехи и неуспехи, опити и грешки. Нашите неуспехи и грешки са част от живота: ние се учим от тях, учим се от тях и ставаме по-добри (ако никога не повтаряме). Друг е въпросът, ако човек не признае, че е направил грешка. Това наистина е проблем, защото той ще „тъпче греблата“ през целия си живот.

Няма как да се харесаме на всички

Що се отнася до другите хора … Винаги има някой, който те харесва, или някой, който не е съгласен с теб. Освен това ще има и такива, които няма да ви обичат или дори ще ви мразят открито. Чисто и просто така.

Тези хора ще се дразнят от всичко във вас – ще се мръщят на това, което казвате, ще критикуват как се обличате, вашите хобита и интереси. Ще се опитат да ви задушат.

Но знайте, че не можете да угодите на всички – колкото и да се стараете. Това просто няма как да се случи.

Но помнете – когато се опитвате да се представяте за някой, за да оправдаете просто очакванията на тези около вас, постигате само това, че правите впечатление за фалшив и неискрен човек. И отблъсквате хората, които си наистина си струва да бъдат с вас.

Tagged , , , ,
на горе