Защо мъжете заобикалят силните жени: 8 възможни причини

Защо мъжете заобикалят силните жени: 8 възможни причини
Любов и партньорство Психология

Защо мъжете заобикалят силните жени: 8 възможни причини

 

Често се случва мъжете да избират онези жени, които не блестят с интелигентност, не са фокусирани върху сериозна кариера и като цяло се интересуват твърде малко от света наоколо. Защо проявяват много по-малко внимание към силните и самодостатъчни представителки на нежния пол?

 

За съжаление много съвременни жени са самотни и не могат да подредят личния си живот, въпреки факта, че са много умни, силни, интересни, независими, финансово обезпечени и уверено гледат в бъдещето. По някаква причина мъжете често ги заобикалят и тази тенденция става доста стабилна. Защо се случва това? Психолозите са съставили списък от 8 възможни причини за това поведение – възможно е обаче да не става въпрос само за тях.

 

  1. Честност

Силните жени се опитват да бъдат честни и да избягват неясноти. Те няма да се поколебаят, да кажат истината, без значение какви могат да са последиците. Подобно поведение на силния пол понякога изглежда донякъде плашещо.

 

  1. Избирателност

Самодостатъчните представителки на нежния пол са много избирателни в това кой да пуснат живота си. Личните им граници са ясно и силно очертани и те няма да ги нарушават по незначителни причини.

 

  1. Откритост

Силните дами не могат да бъдат контролирани, включително в ежедневието: те разчитат на собствените си ценности и не искат да променят установения си начин на живот. Те също така няма да позволят на никого да ги манипулира.

 

  1. Високи изисквания

Такива жени няма да се задоволят с примитивна и бледа връзка, лишена от ярки, вълнуващи събития за душата и сърцето. Те искат да общуват с партньор на дълбоко ниво и не приемат компромиси.

 

  1. Независимост

Силните дами не зависят от мъжа, от неговото финансово състояние и емоционално настроение. Те живеят по свои правила и няма да променят гледната си точка само защото партньорът не е съгласен.

 

  1. Емоционалност

Ако такава жена е наистина влюбена, тя няма да скрие чувствата си и да играе играта „познай сам“. Това важи и за други области на съвместния живот: ако нещо не й харесва, няма да го скрие, но и няма да иска да заглушава приятни моменти.

 

  1. Взаимно уважение

Ако партньорът започне да се държи неуважително с една силна жена, тя няма да го търпи от страх нито минута. За нея взаимното уважение в двойката е един от крайъгълните камъни, върху които се изгражда сериозна романтична връзка.

 

  1. Дълбочина

Независимите жени не се страхуват да задават дълбоки въпроси и са нетърпеливи да получат същите отговори. Те няма да бъдат доволни от повърхностния обмен на информация.

Tagged , , , , , , ,
на горе