Защо ме напусна след 30 години брак? Отдадох живота си и младостта си на теб

Защо ме напусна след 30 години брак? Отдадох живота си и младостта си на теб
Любов и партньорство

Защо ме напусна след 30 години брак? Отдадох живота си и младостта си на теб

Защо ме напусна след 30 години брак? Защо поиска да си тръгнеш? От мен? Кога свърши любовта между нас? Магията не можеше ли да продължи вечно? Напусна тази жена, която отдаде живота си на теб. Младостта си. Красотата си. Тази, която ти роди прекрасни деца. И тази, която беше неотлъчно до теб. Да подариш 30 години от живота си на друг и да се посветиш на него не е лесно. Но ако го обичаш, ти си готова на всичко. Дори и да подариш себе си.

Разпадането на 30-годишен брак е болезнен момент. Болката, която изпитва жената е непоносима. Но защо мъжът решава да си тръгне след толкова време? Той също е отдал живота си на жената, от която сега иска развод?

Представяме ти някои от най-честите причини, поради които мъжете си тръгват след 30 години брак.

Криза на средната възраст

Когато достигнат средната си възраст, много хора забелязват спад в удовлетвореността от живота. Кризата на средната при мъжа има тенденцията да създава конфликти между това как той възприема себе си и какъв иска да бъде. Това е и причината много често тези мъже да преследват жени, които са с години по-млади от тях.

Мъж, който преминава през този период може да се чувства празен, носталгично, отегчен. Да смята, че животът му е безсмислен. Често дори е привлечен от афера с по-млади жени, независимо, че е женен.

Брак без интимност

Често пъти сме ви споменавали за последствията от връзките без интимност. Тя е от изключително важно значение за един брак. Благодарение на нея, се поддържа искрата между двама души. Сексуалните отношения се променят с годините, но независимо от възрастта си, всеки човек изпита нужда от това. Сексуалното желание се променя между мъжа и жената. Според проучване, жените са по-склонни да изгубят интерес към това да правят любов със съпруга си, отколкото мъжете. И ако той има сексуален апетит, а жената до него няма, това може да създаде сериозни проблеми в брака. И при някои двойки, липсата на интимност довежда до разпадане на отношенията.

„Не съм влюбен в теб вече“

Независимо колко силно сте влюбени и привлечени един от друг, любовта ви може да си отиде от вас. Няма нищо странно в това. И преди да се самообвиняваш, трябва да разбереш, че това са чувства и никой не може да ги контролира или да заповядва на сърцето си. През годините на брака, любовта се променя и придобива нови форми. Дългогодишните любовни връзки се превръщат в приятелство, което се основава на доверие и уважение. Тоест, любовта между мъжа и жената си отива, а остава само взаимното уважение.

Когато искрата и тръпката си отидат, мъжете започват да я търсят на друго място. И най-често това „място“ е друга жена. Възможно е да спасите брака си, но и двамата трябва да го искате.

Чувства се неоценен

Случва се при всички двойки. Понякога жената забравя какъв мъж има до себе си и често го пренебрегва. Може да ви се стори странно, но мъжете също имат нужда от любов и внимание. Толкова години съжителство с един човек, ти започваш да го приемаш като даденост. Според проучване, браковете, при които мъжете не се чувстват оценени, се разпадат много по-бързо и често.

Жени, обичайте съпрузите си. Те са вашата опора и любов. Показвайте им всеки ден, че са специални и сте им признателни. Те също имат нужда от внимание и любов, така, както и вие. Мъжкото сърце обича силно. Но и се наранява лесно.

Липса на емоционална връзка

Емоционалната връзка е тази, която поддържа брака и отношенията между мъжа и жената. Един мъж иска развод след 30 години брак, когато вече не чувства тази емоционална връзка. Липсата на емоционална интимност може да бъде вследствие на редица фактори през годините, като стрес, ниско самочувствие, пренебрегване, липса на сексуални отношения. Когато емоционалната връзка намалее, мъжът започва да се отдръпва от жената. Което пък води до влошаване на комуникацията между двамата. А лошата комуникацията довежда до разпадане на връзката.

Афера с друга жена

Една от най-честите причини за развод е друга жена. Не е задължително аферата да е физическа връзка. Емоционалната такава е в пъти по-неприятна и разрушителна, например. Изневярата никога не се случва „без да искам“ или „просто така“. Има редица действия, които довеждат до нея. Някои мъже изневеряват, защото се чувства отегчени, недоволни или самотни. Други пък искат да удовлетворят сексуалните си нужди, които жената до тях не успява да задоволи. Ако мъжът е женен от 30 години, новата „тръпка“ в живота му, може да му донесе много емоции и чувства, които отдавна не е изпитвал.

Мимолетната изневяра не е толкова опасна и може да се преглътне. Но ако той засили интереса си към тази жена и иска да опознае нейния свят, това води до развод с настоящата му съпруга.

Каквато и да е причината, поради която той ти е поискал развод – не усложнявай нещата. Отиде ли си любовта между вас и започне ли да се интересува от други жени е безсмислено да продължаваш да се бори за връзка и мъж, които отдавна си изгубила.

Tagged , , , , , , , ,
на горе