9 причини защо една жена крие чувствата си

9 причини защо жена крие чувствата си
Любов и партньорство Психология

9 причини защо една жена крие чувствата си

Когато обичаме някого, се нуждаем само от неговата привързаност и любов, но има хора, които крият чувствата си. Да изпитваш чувства към даден човек и да не знаеш дали той те харесва, или не, може да бъде разочароващо за всеки.

Много пъти става трудно да разберем или да разберем какво иска или мисли другият човек.

infomax-logo-50-15-HW Ето диета, с която Ким Кардашиян свали 30 кг за кратък период от време

infomax-logo-50-15-HW Кошмар! Изкуственият интелект вече може да чете мислите на човека

9 причини защо една жена крие чувствата си

Ето и няколко причини, поради които една жена крие чувствата си:

Може да се страхува от отхвърляне

Това е първата и най-често срещана причина жените или дори мъжете да крият чувствата си. Те се страхуват от отхвърляне и това съвсем обикновено е причина да се притесняват. Отхвърлянето може да нарани всеки и затова много жени избират да скрият чувствата си.

Може би все още не се чувства комфортно да го сподели

Да се обясниш в любов не е лесно за всеки и това също може да е причина жената да крие чувствата си от този, когото харесва. А може би тя не иска да прибързва и приема всичко бавно.

чувствата си

Може би е депресирана или се справя с някаква скръб

Много често срещана склонност на хората е да се затварят в себе си и да стоят настрана, когато са депресирани. Това е и една от причините за криене на чувствата.

Може би тя не се чувства обичана

Може би сте чували няколко пъти, че когато една жена е влюбено в някого, тя може да премести планини и да отиде до неизследвани хоризонти. Но когато усеща разстоянието между двамата, тогава може да избере да мълчи и да поддържа дистанция. Когато жена разбере, че не е обичана или уважавана, тя може да избере да скрие чувствата си завинаги.

Може би тя е наранена от действия на мъжа

Ако мъж е наранил жена, която го харесва, има вероятност той да не чуе нищо от нея. Когато тя избере да мълчи, това може да е, защото я е наранил силно.

9 причини защо една жена крие чувствата си

Липсва й увереност

Ниската самооценка е реален проблем и едно от най-често срещаните предизвикателства пред жените. Ако тя е изправена пред проблеми със самочувствието, може да се обърне към самокритиката и дори да се смята за недостойна за него. Когато такава мисъл й мине през ума, тя може да се отдръпне от мъжа и да започне да крие нещата. Може би има много признаци, че тя тайно го желае, но ако го смята за достоен за по-добри неща, тогава ще се превърне в мълчалива и ще крие нещата от него.

Тя не иска да го загуби като приятел

Никой не иска да бъде изгубен като приятел. Затова една жена може да крие чувствата си към вас, ако не е сигурна в чувствата на другия човек към нея. Може би си мисли, че ако му признае всичко и двамата не са на едно мнение, това може да разруши и приятелството им. Затова тя предпочита да го има в живота си, дори и да не е като партньор.

Тя не знае как да изразява чувствата си

Често не успяваме да кажем това, което ни се иска. Много от нас страдат от проблеми при изразяването на себе си. Това може да се дължи на някаква травма, която ни е хвърлила в този нежелан проблем, или пък може да се дължи на липса на осъзнатост. Жените също така крият чувствата си, когато не са сигурни или не знаят най-добрия начин да ги изразят. Може би не са достатъчно уверени в себе си, за да го направят.

9 причини защо една жена крие чувствата си

Може би тя е обременена от социален или семеен натиск

Ние сме така устроени, че да се съобразяваме със социалните норми и стандарти, но докато го правим, пропускаме да живеем живота си автентично. Ако тя има доминиращ родител или е послушен човек и крие чувствата си, тогава има голяма вероятност да е подложена на голям семеен или социален натиск.

Вижте още:

13 креативни идеи за втора среща

4 признака на платоничното приятелство

4 зодии, които винаги подозират в изневяра партньора си

4 зодии, които обожават да получават комплименти от другите

16 забавни и интимни въпроса, които да питате партньора си

4 зодии, които остават добри партньори и след появата на децата

4 зодии, които разчитат изключително много на партньора си

4 зодии, които харесват само един тип партньори

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе