Пет навика на дълбоко свързаните двойки, подобряващи шансовете им да останат заедно

Пет навика на дълбоко свързаните двойки, подобряващи шансовете им да останат заедно
Любов и партньорство

Пет навика на дълбоко свързаните двойки, подобряващи шансовете им да останат заедно

Вероятно всички, които сте сами, благородно завиждате на дълбоко свързаните двойки – онези, в които двамата партньори просто изглеждат създадени един за друг. Те толкова добре си пасват, че изглежда имат свой собствен таен език или начин да четат мислите на другия по някакъв начин. Някои навици може дори да бъдат обобщени като добре смазана машина, която работи идеално.

Ето и пет от тези навика на дълбоко свързаните двойки:

Положителни взаимодействия.

Дълбоко свързаните двойки имат взаимодействия, които се подсилват взаимно и от които се чувстват по-добре. Това може да е едно просто „добро утро“ или дори разрешаване на даден спор. Изглежда и двамата знаят, че култивирането на добри отношения се крие в положителната комуникация между двойката.

Един човек, женен от осем години, с 3-годишно малко дете, веднъж разказа, че той и съпругата му никога не внасят негативни неща в къщата. „Оставете тези неща на вратата“, каза той, „Поздравявам жена си всеки ден с нищо друго, освен с усмивки и слънце, защото това е, което тя заслужава“. Макар че може би този тип мислене не е за всеки, внасянето на повече позитивност във връзката ви може да бъде само от полза. По този начин намалявате вероятността за конфликти и се разбирате добре, без да се притеснявате, че във връзката ви може да има момент на разпад.

Интерсубективност на философско ниво е типично за дълбоко свързаните двойки.

Това просто означава връзката между хората и нещо, което се споделя между тях. Когато тази връзка е изградена върху взаимно приемлива философия, партньорството може да се счита за дълбоко свързано. Когато двамата споделяте еднакви виждания за живота, със сигурност ще имате щастливи дни заедно и няма да ви се налага да водите глупави спорове, за да докажете, че вашето твърдения е вярно.

Непрекъснато учене един за друг, за себе си и партньорството си.

Това може да бъде подпомогнато чрез задаване на въпроси на себе си и на партньора си, за да ви помогне да разберете по-добре и да го ориентирате по отношение на себе си, себе си и партньорството. Освен това, не сте ли все още доста любопитни за този човек? Ако не, защо ще имате връзка с него?

Има няколко въпросите, които могат да предизвикат страхотен разговор. Защо вярваш в това, в което вярваш? Как мога да бъда по-добър партньор за теб? На колко години беше, когато за първи път преживя загуба, като домашен любимец или близък роднина? Какво би правил в живота си в момента, ако никога не се бяхме срещали? Този тип въпроси ще ви накара да говорите и да станете още по-близки. Така ще достигнете до хармония и момент, в който знаете всичко един за друг.

Шеги и имена измисляне на прякори.

Споделянето на интимна информация помежду ви и създаването на шеги и имена един за друг сигнализира за дълбоко свързана двойка. Ако започнете да се назовавате по мил начин, като използвате умалителни определения за домашни любимци, това може да ви сближи още повече.

Подсилен ангажимент.

Предателството не е дума, която има някакво значение или стойност в дълбоко свързана връзка. Една наистина отдадена връзка включва доверие на всички нива и защита на нуждите и границите на другия.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе