Домашни рецепти за блясък на косата
Здраве и красота

Домашни рецепти за блясък на косата

Ако искате да имате блясък на косата, но не искате да харчите много пари за скъпи продукти или предпочитате естествените методи пред химикалите и съставките, които не можете да произнесете, този списък е за вас.

Повишете блясъка на косата си и се научете да я подхранвате с тези лесни, натурални изплаквания, скрабове и маски, както и с няколко прости съвета.

Искате да излезете с него? Поканете го

Домашни рецепти за блясък на косата

Подхранване и освежаване на кожата на главата

блясък на косата
Домашни рецепти за блясък на косата снимка: pinterest

Запушените пори на скалпа и натрупаните продукти могат да се отразят на останалата част от косата. Скрабът за скалпа може да почисти и физически да премахне мъртвата кожа и да увеличи кръвообращението, което може да помогне да придобиете блясък на косата.

Съставки
1/2 чаша зехтин
1/4 чаша бяла захар
6 капки етерично масло от мента

Комбинирайте всички съставки в купа и разбъркайте добре.
С помощта на пръсти масажирайте ексфолиращата смес в скалпа си. Не бързайте и се уверете, че сте покрили целия скалп.

Трябва да почувствате, че маслото от мента създава усещане за охлаждане и изтръпване на скалпа, което стимулира притока на кръв в областта.
Изплакнете процедурата за скалпа с топла вода, след което измийте с шампоан и балсам както обикновено.
Изпробвайте този скраб до няколко пъти месечно за по-бляскава коса. Сместа ще се запази 2-3 седмици в хладилник или няколко месеца в хладилник.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

 

Добавете кафе към балсама си

блясък на косата
Домашни рецепти за блясък на косата снимка: pinterest

Не опитвайте това, ако имате изсветлена или естествено руса коса, тъй като кафето може да я оцвети, но ако имате светлокафява или по-тъмна коса, съединенията на кафето могат да хидратират косъма, а кофеинът може да помогне за стимулиране на растежа на косата (това може да бъде и фин начин за оцветяване на сива коса).

Просто сварете чаша силно кафе и я дръжте под душа. Когато дойде време да подхранвате косата си, смесете обичайния си балсам с една-две супени лъжици кафе и подхранвайте както обикновено. Изплакнете и оформете прическата. Това е една добра рецепта, за да имате блясък на косата.

Изплакнете косата си с ябълков оцет

блясък на косата
Домашни рецепти за блясък на косата снимка: pinterest

Ако косата ви не е толкова лъскава поради натрупване на стилизиращи продукти, изплакването с ябълков оцет може да помогне за премахване на замърсяванията и балансиране на Ph.1

Ябълковият оцет не само ще премахне старите продукти, които са полепнали по косата ви, но ако се прилага върху скалпа, може да помогне за отпушване на космените фоликули, което води до по-здрави корени и по-силна коса.

До няколко пъти седмично измивайте и подхранвайте косата си с шампоан, както обикновено, след което вземете комбинация от 50/50 ябълков оцет и вода (например 2 супени лъжици ябълков оцет с 2 супени лъжици вода) и я разнесете по главата си. Оставете го да се разнесе по косата ви. Разнесете го и го оставете да подейства няколко минути, след което изплакнете. Миризмата на оцет трябва да се разсее след изплакването. Така ще постигнете блясък на косата.

 

Ако искате да изглеждате зашеметяващо – Тук може да си поръчате продукти с високо качество за поддържане на вашата кожа и коса здрава, бляскава и сияйна.

Подхранване на косата с маска за коса с кокосово масло

блясък на косата
Домашни рецепти за блясък на косата снимка: pinterest

Добра маска за коса с дълбоко подхранване може да помогне за изглаждане на накъсванията и придаване блясък на косата. Кокосовото масло е особено добро в това отношение, тъй като съдържа лауринова киселина (мастна киселина), която има структура и молекулно тегло, които ѝ позволяват да проникне в ствола на косъма.2 То също така намалява загубата на протеини от боядисването на косата и топлинната обработка.

Съставки
3 супени лъжици кокосово масло
1 супена лъжица зехтин
Етерични масла

Загрейте кокосовото масло до течно състояние (в микровълнова фурна или в двоен котел). Добавете зехтин и няколко капки етерични масла, които харесвате.
Срешете или разресвайте косата, след което я напръскайте или навлажнете с вода (не толкова много, че да е мокра, а просто влажна).
Нанесете сместа от кокосово и зехтин върху косата си, като я разнесете добре. След като приключите, сложете шапка за душ.
Оставете маската да почине поне един час.

Можете да я оставите за два часа или повече, или дори за цяла нощ.
Изплакнете с топла вода, след това измийте косата си с шампоан (може да ви е необходим сапун, за да отстраните повърхностните масла от косата си) и я подхранете както обикновено.

Tagged , ,
на горе