Декупаж на великденски яйца – нестандартна и ефектна декорация на великденската трапеза!

декупаж на великденски яйца (2)
Идеи за дома Празници

Декупаж на великденски яйца – нестандартна и ефектна декорация на великденската трапеза!

Декупаж на великденски яйца – нестандартна и ефектна декорация на великденската трапеза! Красиво украсените яйца са един от основните символи на Великден. За да украсите красиво и оригинално яйца за великденската маса, не е необходимо да използвате закупени бои.

Предлагам ви един много интересен и екологичен начин за украса на великденски яйца – декупаж. Яйцата с декупаж са ярки, красиви и необичайни. Същността на метода е да се залепи шаблон върху повърхността на яйце. Този начин на декориране на яйца е много лесен за изпълнение. Всичко, от което се нуждаете, са шарени хартиени салфетки и малко яйчен белтък. Яйцата за декупаж са по-добре да се вземат бели. Не забравяйте да ги сварите и охладите, преди да нанесете декора.

Декупаж на великденски яйца - нестандартна и ефектна декорация на великденската трапеза!

Чувствайте се свободни да включите деца от всички възрасти в тази декорация на яйца, те определено ще се радват да помогнат.

Такива ярки и необичайни яйца за Великден определено ще бъдат запомнени от всички!

„Кадифени“ великденски яйца: забавен начин за боядисване на яйца, за които може би не знаете

Как да избелим кафяви яйца, ако нямаме бели за Великден?

Как да боядисате яйцата с цветове от природата

Декупажът на яйца е един от най-ефектните и лесни начини за ефектна декорация на великденски яйца без използване на бои.

Стъпка по стъпка как да направите декупаж на великденски яйца

1.За да украсите яйца по метода на декупажа ще ви трябват бели варени яйца и декоративни салфетки с рисунки. Разделяме всяка салфетка и оставяме само горната част с шарка.

Декупаж на великденски яйца - Декупаж на великденски яйца - нестандартна и ефектна декорация на великденската трапеза!

2. Внимателно откъснете елементите от картината, който харесвате, с ръцете си, можете също да го изрежете с ножица, но разкъсаните ръбове са по-хармонично свързани един с друг. За декупаж на яйца са най-подходящи салфетки с дребна шарка.

Декупаж на великденски яйца -Декупаж на великденски яйца -

3.След като сме подготвили рисунките, вземаме белтъка и го разбиваме малко с вилица, за да разрушим структурата на протеина и да стане полесен за нанасяне.

4.Поставяме изрязаната рисунка върху варено яйце и я залепваме отгоре с четка, навлажнена с белтъка. Така украсяваме цялото яйце.Най-добре е да използвате декоративни салфетки с бял или светъл фон.

Декупаж на великденски яйца -Декупаж на великденски яйца -

5.След като украсите цялото яйце, го сложете в чиния и го оставете да изсъхне.

Декупаж на великденски яйца -

6. Освен това можете да украсите яйцето като го увиете изцяло в салфетка. За да направите това, поставете салфетката върху яйцето и започнете да нанасяте белтъка, като започнете от средата на салфетката и се придвижвате към краищата. Когато половината яйце е вече украсено със салфетка, обърнете го в ръка. Събираме всички краища на салфетката и отрязваме излишната салфетка с ножица. От тази страна залепваме салфетката с протеин по същия начин.

Декупаж на великденски яйца -Декупаж на великденски яйца -Декупаж на великденски яйца -

7. След като всички яйца изсъхнат, ги намажете с малко количество слънчогледово олио, което ще им придаде красив блясък.

Декупаж на великденски яйца - Декупаж на великденски яйца - нестандартна и ефектна декорация на великденската трапеза!

Весел празник!

infomax-logo-50-15-HW Излизат нови факти за жестоко издевателство над фолкпевицата Мария

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , ,
на горе