5 креативни начина за декориране на коридор

5 креативни начина за декориране на коридор
Идеи за дома

5 креативни начина за декориране на коридор

Има най-различни начини как да декорирате вашия коридор. Коридорите твърде често са забравени за пространството, когато става въпрос за декор и дизайн, обикновено се използват за практичност, а не за привлекателност.

Въпреки това, с няколко прости идеи за декорация  можете да превърнете пътеките на дома си в примамливи и дори функционални пространства.

Искате да излезете с него? Поканете го

За качествен ремонт на вашето жилище потърсете нашите партньори от Диас Билд!

 

5 начина да направите спалнята си по-луксозна

5 креативни начина за декориране на коридор

1.Рафтовете за книги като идеи за декорация

коридор
5 креативни начина за декориране на коридор снимка: pinterest

Превърнете вашия коридор в библиотека, като инсталирате рафтове за книги по стените. Можете да направите рафтовете основна фокусна точка и да ги оставите да обхващат цялата стена за драматичен ефект. Ако пространството е много ограничено, можете да създадете многофункционални, като използвате рафтове с височина от 3 до 4 метра.

Напълнете основните рафтове с любимите книги на вашето семейство. Похвалете се със семейни снимки, произведения на изкуството, декор и наследствени вещи върху рафтовете и на стената над тях.

Превръщането му в библиотека е чудесна техника за спестяване на пространство. Освен това наистина вдъхва живот на коридора! Представете си, че вие ​​или вашите деца грабвате книга и се настанявате удобно на килимчето, за да прочетете една от любимите си истории в дъждовен ден.

2. Уникални осветителни тела 

Да знаете как да декорирате коридор е трудно поради ограниченото пространство. Не се страхувайте да мислите извън кутията! Защо не вземете едно от нещата, които са наистина необходими в коридора и не му придадете дизайнерска привлекателност?

Вместо обикновено осветително тяло, което остава незабелязано, изберете осветително тяло, което наистина се откроява! Фенери, висулки, ръчно изрисувани стъклени тела с ретро привлекателност, декоративни тела за вграден монтаж или стъклени глобуси. Помислете за всяко осветително тяло, което харесвате за кът или над кухненски остров, и то вероятно ще бъде перфектен алтернативен стил на осветление и за вашето пространство!

3. Места за сядане като идеи за декорация 

коридор
5 креативни начина за декориране на коридор снимка: pinterest

Зоната за сядане е една от най-добрите идеи за декор на коридор. Може да бъде чисто декоративен, но ще откриете, че го използвате повече, докато излизате от стаята си или докато приключвате с подготовката да напуснете къщата. Ако имате широко пространство, можете да поставите тясна и дълга пейка до една от стените.

За типичен тесен коридор е по-подходяща пейка за един човек в края на пространството. Поставянето на мебели в края на коридора отваря възможността да създадете красива фокусна точка, вместо да се взирате в празна стена, докато вървите по него.

Можете да поставите произведения на изкуството, огледало или малък рафт около зоната за сядане и кошница или растения наблизо. Една или две възглавници ще го направят уютен и сладък. Ако ви е трудно да си представите вашето пространство, преди да купите, онлайн услугите за интериорен дизайн могат да осигурят фотореалистични визуализации, за да ви помогнат да вземете решения.

4. Добавете огледало 

коридор
5 креативни начина за декориране на коридор снимка: pinterest

Добавянето на огледало към всяка стая може да създаде илюзията за по-голяма площ. Огледалата озаряват пространството, в което се намират, като отразяват светлината от невероятните ви осветителни тела или близките прозорци.

Това е особено важно за по-малки, затворени части от вашия дом. Огледало с рафт, поставен под него, може да служи като място, където да се проверите, преди да напуснете дома си. Виждането на огледало в края на вашия коридор ще го превърне в изживяване за всички, които се разхождат из него.

5. Шарен под, за да подчертаете декора 

коридор
5 креативни начина за декориране на коридор снимка: pinterest

За по-трайна идея за декорация на вашия коридор, заменете килим с шарени подове. Интересният дизайн на пода създава страхотен разговор и изглежда, че сте вложили много мисъл в него. Това е креативно решение, което има наистина голямо въздействие върху цялостната естетика на вашия дом.

Идеите за декорация, като тази изискват огромен ангажимент, така че е наложително вашето пространство с шарени подове да е вечен външен вид, който се съчетава добре с целия ви дом и който може да работи добре с всички промени в декора, които ще направите през години.

Tagged , , ,
на горе