6 начина как да се справим с детския плач

6 начина как да се справим с детския плач
Психология

6 начина как да се справим с детския плач

Всяко едно дете плаче и понякога този плач кара майката да се чувства безпомощна. Детския плач е наистина трудно нещо за една жена. Те плачат, когато са гладни, когато са мокри, когато са уморени, когато им е скучно и т.н.
А когато спрат да плачат обръщат цялата къща наопаки и става голяма бъркотия. Когато са изнервени лицата на децата почервеняват, започват да размахват ръце и да извиват гръб. Опитвала си всичко възможно да го успокоиш с кърмене, смяна на памперси и прегръдки. Но когато и тези методи не проработват ти иде да заплачеш и започваш да си мислиш, „Какво не е наред с бебето ми?“ и „Какво не е наред с мен?“ Чувстваш се напълно съкрушена и способността да помогна на детето си да спре да плаче е мисия невъзможна.

6 начина как да се справим с детския плач

 

Kак да не станеш враг на собственото си дете

7 трика как да научим детето да заспива само?

6 начина как да се справим с детския плач Новите тенденции в обзавеждането за детска стая

За новите родители да разберат какво означава целият детски плач може да бъде предизвикателство, разочароващо и дори страшно. Ако не са в състояние веднага да определят причината за плача, те се страхуват, че нещо физически не е наред с бебето. Добрата новина: Ще станете по-добри в тълкуването и реагирането на плача на вашето бебе с тези 10 начина как да се справим с детския плач.Ето какви са и триковете:

Как да се справим с детския плач

1. Увеличете мелодиите

детето плаче
как да се справим с детския плач

Не е нужно да се ограничавате до приспивни песни. Опитайте всички различни жанрове и песни, включително това, което харесвате.
Защо работи: Подобно на движението, музиката може да успокои нервната система, намалявайки сърдечната честота и дихателната честота на бебето. И не подценявайте силата на гласа си – дори и да не сте Тейлър Суифт. Кърмачетата могат да бъдат особено успокоени от звука на майка им, която пее, защото гласът й е познат и ритъмът е успокояващ.

2. Изгасете светлините

детето плаче
как да се справим с детския плач

Проучване установи, че поставянето на дете в напълно тъмна стая е най-ефективният начин да ги успокои. „Свалих затъмняващите се щори и ги сложих в люлките им с биберон. Люлките им дадоха усещането, че се люлеят в ръцете ни и те щяха да изчезнат като светлина след около две минути“, казва една успяла мама.
Защо работи: Бебетата лесно могат да бъдат свръхстимулирани от целия шум и светлини на ежедневието.В крайна сметка новородените са свикнали с тихите, тъмни граници на утробата, Блокирането на цялата тази стимулация може да ги успокои.

3.Вдигнете малко шум

детски плач
как да се справим с детския плач

Друг трик, в който родителите се кълнат е: Включете бял шум. Опитайте с вентилатор или прахосмукачка, използвайте машина с бял шум или изтеглете приложение.
Защо работи: Теорията е, че тези звуци имитират това, което бебето е чуло в утробата, докато кръвта на родителя преминава през плацентата. Белият шум също маскира други звуци, като игра на братя и сестри или блъскане на чинии. Просто поддържайте силата на звука ниска. Според Националния институт по здравеопазване изследванията показват, че машините с бял шум могат да допринесат за загуба на слуха, ако са твърде силни и твърде близо до бебето за дълги периоди.

4.Променете пейзажа

детето плаче
как да се справим с детския плач

Едно бебе може да усети, когато една майка се стресира. „Тогава разбрах, че е време да я предам на съпруга си или на баба си“, казва майката на две деца. „Преминаването от детската стая до вътрешния двор или кухнята понякога беше достатъчно, за да я извади от магията на плача“, казва тя.
Защо работи: Ново място, върху което да се съсредоточите, може да е всичко, от което бебето се нуждае, за да промени настроението си.

5.Излезте от къщата

детето плаче
как да се справим с детския плач

Когато детето ви не спира да плаче то може би иска да излезе да чист въздух или просто да смени средата.
Защо работи: Много нови родители се притесняват, че хората ще се раздразнят, като чуят плачещо бебе на публично място, но за вас е по-добре да излезете навън и да подишате чист въздух. Дори ако бебето продължава да плаче, това може да причини по-малко стрес на открито, отколкото когато сте затворени в къщата.

6. Направете смях

детето плаче
как да се справим с детския плач

Ако бебето ви плаче по едно и също време всеки ден, имайте какво да очаквате с нетърпение, докато се грижите за него. Опитайте се да му правите смешки и да го забавлявате. Защо работи: Смехът е полезен за всеки, който се върти от неприятни емоции. (Чувате ли това, нови родители? Получете комично облекчение, доколкото можете!).Това ви изкарва от главата ви и далеч от чувствата, които ви правят депресирани или тревожни.

Tagged , , ,
на горе