Пет неща, които ви дават зелена светлина да се върнете при бившия си

Пет неща, които ви дават зелена светлина да се върнете при бившия си
Любов и партньорство

Пет неща, които ви дават зелена светлина да се върнете при бившия си

Почти всеки от нас в даден момент от живота си се е запитвал дали да не се върне при бившия си и даде втори шанс на някоя стара връзка. Много хора смятат, че щом веднъж не се е получило с някого, значи няма смисъл да опитваме отново. И в това до голяма степен има резон. Днес обаче няма да ви убеждаваме колко грешно е да започнете да се срещате отново с бившия си, а ще се опитаме да ви покажем кога това е правилен ход.

 

Ето няколко причини, които ви дават зелена светлина да се върнете при бившия си

 

Скъсали сте заради обстоятелствата.

Нещата между вас може да са приключили, защото сте живели в различни градове, за неопределен период от време, а сега сте се озовали на едно и също място. Може също така да сте се разделили, защото сте били на различни етапи от живота, като единият от вас не е бил готов да се отдаде напълно на връзката ви, но вече сте на една вълна. Ако логистичните и емоционалните обстоятелства, довели до разпадането на връзката, са се променили, това е зелен флаг за връщане при бившия.

 

Външният стрес, който е нарушил връзката, вече е отминал.

Може би сте се разделили в някакъв труден период от живота на единия, когато той не е бил готов за връзка, защото е имал проблеми, с които е трябвало да се справи сам. Това не означава, че не сте се обичали, а просто, че любовта тогава не е била на преден план. Ако вече тази стресова ситуация е отминала и още искате да сте заедно, нищо не пречи да се съберете.

 

Вашите ценности вече съвпадат.

Възможно е в началото на връзката си да сте имали различни идеи по важни въпроси като например дали да имате деца или къде да живеете, като това, че не сте стигнали до обща позиция, да е било причината за раздялата. Може би обаче, с натрупания житейски опит, вече сте придобили еднакви ценности и сте готови да продължите живота си заедно.

 

Доверието е възможно

Доверието е съществен елемент в отношенията между двама души и трябва да сте сигурни, че то не е пострадало, преди да се разделите. Ако преди все пак е имало разрушаване на доверието ви към този човек, преди да се потопите отново във връзка с него, се запитайте дали вече може да му вярвате и защо. Може пък и той също да е изгубил доверието си към вас преди и да има нужда да знае, че може отново да ви вярва. Уверете се, че сте си простили искрено за всяка грешка, в противен случай нещата няма как да се получат.

 

Можете да се справите със слабите места и предизвикателствата на връзката.

Всяка връзка се сблъсква с предизвикателства и има своите слаби места. Въпросът, който трябва да зададете, е „Мога ли да се справя с всички тези неща, които съществуват в тази връзка?“ Имайте предвид, че вече познавате този човек – и то доста добре. Всеки има способността да се учи от грешките си и да израства, но не можете да промените изцяло това, което е. Можете ли да обичате този човек такъв, какъвто е в момента? Можете ли да приемете  недостатъците му? Ако отговорът е да, значи връзката ви има голям шанс да проработи.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе