5 трика как да научим кучето си да остава само вкъщи

5 трика как да научим кучето си да остава само вкъщи
Домашни любимци

5 трика как да научим кучето си да остава само вкъщи

В даден момент от живота им кучето ще трябва да бъде оставено само. За наше съжаление, просто не можем да ги вземем със себе си, където и да отидем.

Важна част от отглеждането на вашето кученце или приемането на ново куче в живота ви е да им помогнете да свикнат да бъдат сами.

Ако вашето куче никога не се научи как да запази спокойствие, когато е само вкъщи за различни периоди от време, то може да развие тревожност при раздяла – което е трудно състояние за лечение.

Много по-лесно е да предотвратите безпокойството при раздяла, отколкото да го коригирате след факта, а да научите кученцето или кучето си как да бъдат сами е нещото номер едно, което можете да направите за превенция на безпокойството.

5 трика как да научим кучето си да остава само вкъщи

Как да защитите кучето си от бълхи и кърлежи

Топ 5 най-умни породи кучета

infomax-logo-50-15-HW Кучетата подушват колко е часът

Кучетата са социални същества и е важно да участват в ежедневието и да прекарват време със семейството си. Но отделянето на време, за да сте сигурни, че те ще се почувстват добре, ако трябва да ги оставите у дома за малко, е от съществено значение за тяхното психическо благополучие. Следвайте съветите по-долу, за да помогнете на вашето кученце да научи, че да бъде сам е добре и да предотврати тревожността при раздяла.
Преди да започнеш
Ще трябва да отделите около 10 минути всеки ден за тренировка. Всяко куче е различно, така че ще трябва да коригирате темпото си, за да съответства на реакцията на вашето куче. Никога не довеждайте обучението на кучето си до степен, в която да стане стресиращо за него.

Съберете няколко играчки и лакомство, за да възнаградите кучето си за добро поведение. Удобно легло, в затворено място, с няколко нови одеяла също може да свърши работа. Наличието на удобно място за почивка може да направи да бъдете сами вкъщи по-привлекателни за вашето куче. Освен това се уверете, че ги хвалите, тъй като кучетата реагират много силно на това.

След като сте получили всичко по-горе, е време да започнете обучението.

5 трика как да научим кучето си да остава само вкъщи

1.Създайте положителни асоциации с това да бъдете оставени сами

кучето само
5 трика как да научим кучето си да остава само вкъщи

За да помогнете на вашето куче да научи, че да си сам всъщност е страхотно, трябва да създадеш връзка между отсъствието си и нещо, което му харесва. За много кучета това е нещо, свързано с храната, но можете също да запазите определени играчки специално, когато оставите кучето си само, и да ги приберете, когато се върнете. Този процес се нарича контракондициониране.

2.Поддържайте Вашите заминавания и пристигания сдържани

кучето само
5 трика как да научим кучето си да остава само вкъщи

Не се притеснявайте да ги оставите у дома без вас. Искате кучето да научи, че хората идват и си отиват не е голямо събитие. Въпреки че всички обичаме кучетата ни да ни поздравяват щастливо, когато се приберем у дома, прекомерните поздрави (които включват удряне по тялото, привидно неконтролируема вокализация или поздрави, които продължават дълго време) могат да бъдат признак на тревожност при раздяла.

3.Осигурете много упражнения и умствено обогатяване

кучето само
5 трика как да научим кучето си да остава само вкъщи

Осигуряването на достатъчно движение на кучето ви е важно за толкова много проблеми с поведението – и не става дума само за физически упражнения. Психическото обогатяване е също толкова важно за вашето кученце, а работата на мозъка му помага да го изморите точно както ходенето на дълга разходка. Ако са получили достатъчно физически и умствени упражнения, когато ги оставите сами вкъщи, ще е по-вероятно да спят!

4.Оставете го за 5 минути

кучето само
5 трика как да научим кучето си да остава само вкъщи

Сега опитайте да оставите кучето си само в дома.

Въпреки това не можете просто да ги оставите сами часове наред; те трябва да свикнат да бъдат сами. За да направите това, започнете, като ги оставите сами в къщата за не повече от 5 минути. Върнете се у дома и ги поздравете след 5 минути при съседа или проверка на пощата (или просто чакане пред вратата). Изключително важно е те да разберат, че скоро ще се върнете и че сте толкова щастливи да ги видите, колкото и те да ви видят.

5.Постепенно удължете времето

Постепенно увеличете времето, за което оставяте кучето си само (10 минути, 15 минути, 20 минути и т.н.), а когато се върнете, му предложете лакомства и внимание. Не би трябвало да имате затруднения да оставите кучето си за продължително време, след като сте стигнали до точката, в която то или тя е добре да бъде оставено до един час.

Tagged , , , ,
на горе