5 съвета как да минем по-лесно през трудностите

5 съвета как да минем по-лесно през трудностите
Психология

5 съвета как да минем по-лесно през трудностите

Всеки човек се е сблъсквал с трудностите в живота си.Промените в живота могат да ви накарат да се объркате и да се чувствате несигурни какво да правите по-нататък. Независимо дали се справяте с финансови проблеми, справяте се със смъртта или се опитвате да се излекувате от развод, не винаги е лесно да разберете каква трябва да бъде следващата ви стъпка.

5 съвета как да минем по-лесно през трудностите

4 зодии, които никога не се предават пред трудностите

Балансът между женственост и сила

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Има обаче неща, които можете да направите, за да намалите стреса си, дори когато животът вземе тези неочаквани обрати. Всеки човек в живота си се е сблъсквал с трудни ситуации, особено ако е нещо ново и непознато. Обикновено сме си създали навика да посрещаме проблемите със опасения, със страх и така попадаме в клопката на безнадеждността. А тя се храни с енергията на страха, докато ние се тюхкаме.

Всичко което ни се струва като трудна работа е симптом, че ние не сме свързани със себе си.

5 съвета как да минем по-лесно през трудностите

1.Признайте емоциите си.

трудностите
5 съвета как да минем по-лесно през трудностите снимка: pinterest

Може да искате да игнорирате болезнените чувства, които ситуацията поражда, или да се преструвате, че чувствата ви не съществуват. Признайте, че като отблъсквате чувствата си, създавате повече негативни емоции.По-добре е да приемете чувствата си и да се справите с тях.

Не се опитвайте да рационализирате начина, по който се чувствате; единственият начин да преодолеете емоциите си е като ги почувствате.
Например, ако загубите работата си, добре е да признаете, че се чувствате ядосани, разстроени, уплашени и отмъстителни.

Отделяйте 15 минути всеки ден, за да усетите емоциите си. Не позволявайте на ума си да се намесва, просто седнете и почувствайте това, което чувствате.
Можете да записвате вашите мисли и чувства.
Не се страхувайте да плачете. Плачът освобождава отрицателни химикали от тялото и също така помага за облекчаване на стреса, повдига настроението ви и ви помага да се справите с болезнени обстоятелства. Признавайте вашите емоции и ще минете по-лесно през трудностите.

2.Променете мисленето си.

трудностите
5 съвета как да минем по-лесно през трудностите снимка: pinterest

Опитайте се да гледате на ситуацията като на възможност за растеж и подобряване. Например, опитайте се да си припомните колко сте силни и издръжливи в трудни времена. Когато погледнете нещата от тази гледна точка, това е много по-добре.

Ако не сте влезли в колежа, който сте искали да посещавате, вашият свят не е свършил и няма да загубите шанса си да направите кариера. Не забравяйте, че имате възможности и че ситуацията ще доведе до положителни неща.
Опитайте се да запазите тревогите си в перспектива. Опитайте да се запитате: „Това безпокойство наистина ли е толкова лошо в голямата схема на нещата?“ Ако се тревожите за нещо в бъдеще, запитайте се: „Колко е вероятно това наистина да се случи?“

Ако установите, че се тревожите непрекъснато, опитайте да изберете „време за безпокойство“. В началото на всеки ден изберете предварително 15-минутен интервал от време, когато можете да се тревожите за проблемите си. Ако мислите за някакви проблеми се опитват да се намесят извън определеното „време за притеснение“, тогава си напомнете, че все още не е „време за притеснение“.Променете мисленето си, за да се справите с трудностите.

3.Изправете се срещу пропастта си в реалността.

Често животът ви дава една възможност, когато искате съвсем различна опция. Колкото по-голямо е разстоянието между това, което имате и това, което искате, толкова по-голяма болка може да изпитате.

Признайте, че реалността, която сте искали, не се е сбъднала и сега трябва да живеете в различна реалност.
Вместо да се възмущавате от ситуацията си, признайте, че трябва да се адаптирате към ситуацията си. Например, ако ви липсват финансови средства, не продължавайте да харчите пари, както правехте преди. Признайте, че вашите навици за харчене може да се наложи да промените. За да се справите с трудностите в живота ви трябва да се изправите срещу пропастта си в реалността.

4.Практикувайте реакциите си

трудностите
5 съвета как да минем по-лесно през трудностите снимка: pinterest

Много неща в живота са извън вашия контрол, от движението по магистралата до това, че шефът ви е раздразнителен на работа. Вместо да се нервирате и дразните от тези ситуации, поемете дъх и се упражнявайте да приемате това, което е извън вашия контрол. Въпреки че не можете да контролирате ситуацията, можете да контролирате реакцията си.
Можете да практикувате приемане чрез медитация. Напишете списък с всички неща, които са извън вашия контрол. След това затворете очи и забавете дишането си, докато не сте в състояние на медитация. Представете си, че предавате списъка си на по-висша сила и оставяте тези неща да си тръгнат. Така ще се справите лесно с трудностите в живота ви.

5.Бъдете благодарни

трудностите
5 съвета как да минем по-лесно през трудностите снимка: pinterest

Дори при най-ужасните обстоятелства проявата на благодарност може да осигури много необходима перспектива, която разширява преживяванията ви отвъд текущата ви болка. Дори да чувствате, че сте загубили много неща, отделете малко време и признайте какво имате, особено нематериалните неща като приятелство, физически способности или приятно време.

Отделяйте време всеки ден, за да обмислите за какво сте благодарни: може да сте благодарни за вашето куче, вашите деца, красив залез, приятна разходка или много необходимо телефонно обаждане със сестра ви. Отделете няколко минути и изразете благодарност за тези неща.
Спомнете си най-трудните моменти в живота си, след това си спомнете, че сте точно тук, след като успешно сте преминали през тези ситуации и тъмните времена. Можехте да издържите това преди и можете да издържите това сега. Бъдете благодарни и ще се справите лесно с трудностите.

Tagged , , , , ,
на горе