Да излизаш с безчувствен мъж е болезнено и безсмислено
Любов и партньорство

Да излизаш с безчувствен мъж е болезнено и безсмислено

Ще срещнеш много мъже по пътя си, мило момиче. Някои ще са добри с теб, други ще се отнесат по начин, който ще те накара да се чувстваш по-ниска и от тревата. Някои ще ти дадат любовта си, а други ще грабят с пълни шепи от теб – младост, красота, любов, живот…

Не може да се сърдим на тях, че постъпват с нас по такъв начин. Но може да сложим край на неуважението, студенината и безразличието, което усещаме, докато сме с тях. Защото жената е родена да бъде щастлива. Но с грешния, безчувствен мъж тя се обрича на тъга. Тъга, която бавно убива душата ѝ…

Не бива да позволяваш на един мъж да определя стойността ти. Ти знаеш коя си и знаеш какво искаш от този живот. Това, че той не те е оценил и загърбил всичко, което сте имали с лекота, не бива да те отказва от живота. Живей, мило момиче! Граби с пълни шепи от този кратък и пъстър живот. И не допускай грешката да излизаш с безчувствен мъж, твърде болезнено и безсмислено е. А да чакаш чудото да се промени – може и цял живот да прекараш в надежди, които накрая ще ти покажат, че са били напразни.

Какво трябва да знаеш, когато излизаш с безчувствен мъж

Дори малко обич е голяма работа за тях

Едно от най-важните неща, които трябва да знаеш за срещата с безчувствен човек, е, че дори и малък жест на обич е голяма работа за него. Може би си свикнала на подобни жестове като милувка, прегръдка или целувка от повечето мъже, с които си излизала, но ако и сега ти отвръща със същия начин, а знаеш колко студен е той по принцип, това означава, че си важна за него. Но бъди внимателна. Подобен тип мъже изграждат стени, почти неразрушими и лесно нараняват жената, която се опита да се доближи и да пожелае да опознае същността им.

Не очаквай да говорите много за чувствата си

Едно от другите важни неща, които трябва да знаеш за срещата с такъв тип мъже е, че те не са много големи фенове на разговорите за чувства. Те не само са срамежливи, потайни и мълчаливи, но и също така са склонни да не се радват да обсъждат как се чувстват.

Затова е твърде отчайващо да чакаш безчувствения мъж да сподели чувствата си и да се надяваш нещо между вас да се промени. И това, което трябва да знаеш е, че  да го помолиш да каже как се чувства и още повече да го притиснеш, може да доведе до раздяла.

Дай сила на себе си

Много от нас създават невероятни очаквания около любовта. Надяваме се да срещнем някой, който ще ни „допълни” и ще ни донесе щастието и усещането за дълбока връзка, за която винаги сме копнеели.

И това наше желание се превръща в една красива заблуда, която ни отвлича от реалността, а същевременно ни кара да прекарваме живота си в чакане на нещо нереално или другата крайност – да търпим грешния човек, за да не сме сами, защото твърде много се страхуваме от самотата. Молим се на Бог да ни изпрати някой специален и твърде силно вярваме, че един ден ние ще го срещнем. Но истината е, че не става точно така. Филмите и книгите дават твърде погрешна представа за връзките и любовта.

И това, което пропускат да ни кажат в романтичните истории на героите е, че на първо място трябва да се научиш да обичаш себе си, а след това всички останали. Защото човек притежава само и единствено себе си и ако не се научи да се грижи за собственото си щастие, никой друг няма да го направи. Бъди силна, мила и не търпи твърде дълго безчувственото отношение към теб.

Може би се надяваш, че дълбоко в себе си той има чувства към теб, но понякога нещата са точно такива, каквито изглеждат и ти не може да направиш нищо друго освен да се опиташ да продължиш напред. Защото накрая единственото нещо, което ти остава като урок е как да бъдеш силна.

Всички ние имаме невероятно количество сила и потенциал в себе си, но повечето от нас никога не се докосват до него. Затънали сме в неувереност и ограничаващи вярвания. Спираме да правим това, което ни носи истинско щастие. И пропиляваме време с грешните мъже, които не знаят как да обичат… Твърде грешно. Твърде нечестно.

Tagged , , , , , , ,
на горе