За и против да излизате със съсед
Любов и партньорство

За и против да излизате със съсед

Да излизате със с съсед не е като да имате обикновена връзка с някой, защото това крие много особености.

Често пъти в живота може да откриете, че нямате късмет в света на запознанствата. В същото време обаче изглежда имате най-добрите съседи. Независимо дали сте се измъкнали от лоша връзка или сте имали бурен спор с колегата си, винаги можете да разчитате на приятеля в съседство да ви развесели. Може би това е причината, поради която обмисляте да започнете романтична връзка с него? Това е нещо, което се случва доста често особено през последните две години, когато контактите ни бяха силно ограничени заради пандемията и трудно срещахме нови хора. Е, ако искате да приемате „обичай ближния си“ твърде сериозно, тогава продължете да четете.

Преди да се хвърлите в дълбокото, трябва да разгледате плюсовете и минусите да излизате със съсед. Това може да отговори на много въпроси дали. Ще разберете дали между вас има шанс да се получи нещо сериозно. Или другият вариант – след като връзката ви приключи, ще надничате преди да излезете, за да не го срещнете в асансьора и да бъде неловко.

Ето и някои плюсове и минуси да излизате със съсед:

Плюс: Имате много общо

Със сигурност ще имате много общо с някого от вашия квартал, дори и някои от нещата, които харесвате, се различават. Точно от мястото, където пазарувате, до фитнес залата или ресторанта до вас – ще има много места, които двамата посещавате. Това ви дава много шансове да намерите общи интереси. Може да бъде начало на теми за разговор или пък просто повод да се засечете „случайно“, ако вече търсите контакт с този човек.

Минус: Може в крайна сметка да го шпионирате

Отношенията са свързани с това, че постепенно откривате нови неща за партньора ви. Това е като беленето на лук слой по слой. Въпреки това, когато започнете да излизате със съсед, може да се изкушите веднага да научите повече за него. Като например какви гости посещават дома му, в колко часа се връща от работа, къде отива, когато не работи и не ви вижда и т. н. Гледането през шпионката ви обаче може да се превърне в лош навик. Ще стане още по-голям проблем, ако той по някакъв начин разбере, че вие го наблюдавате. Това ще сложи край на всякакви надежди между вас да се получи нещо.

Бъдещ минус: Неудобни срещи с бившия ви

Ако връзката ви приключи преждевременно, тогава може да откриете, че искате да поставите голяма дистанция между себе си и партньора си. Въпреки това, когато излизате със съседа си, това може да бъде сравнително по-трудно да се направи. Може да бъдете изправени пред чести сблъсъци с бившия ви. Често ще се засичате, докато изхвърляте боклука, излизате за работа или дори в магазина за хранителни стоки. Такива случайни срещи могат да ви затруднят да продължите напред.

Плюс: Близостта има значение!

Често във връзките има моменти, когато хората се оплакват, че партньорът им не е до тях. Причините за това може да са чисто случайни. Например гаджето ви да има тежка работна седмица, изпити или дори здравословни проблеми. Въпреки това, когато излизате със съсед, можете да отидете да му помогнете Въпреки че е късно вечерта, той също може да ви дойде на гости, за да се видите.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе