Да живееш с грешния мъж е самоубийство. И това не е любов – Част първа

Да живееш с грешния мъж е самоубийство. И това не е любов - Част първа
Любов и партньорство

Да живееш с грешния мъж е самоубийство. И това не е любов – Част първа

Понякога, чакайки правилния човек,

умираш от самота, а понякога,

търпейки грешния,

погубваш живота си“.

Шамс Табризи

                                                                                      

Всеки път, когато се влюбиш поемаш риск. Риск да се разочароваш. От него. И от любовта. Всеки път, когато започнеш връзка с някого, трябва да знаеш, че има риск да боли. И той да не е този, за когото мечтаеше. И да опознаеш една по-различна версия на любовта. Ако изобщо може да се нарече любов.

Всеки път, когато се влюбиш – има риск. Да получиш нещастие и окови в замяна. А ти да дадеш само и единствено любов. Всеки път, когато имаш връзка, рискуваш с този човек. Защото може и да не се окаже правилния за теб. Но колкото и голям да е рискът, не се отказвай от любовта. И от мъжете. Защото в един прекрасен и слънчев ден, ти ще срещнеш този мъж, който ще плени сърцето ти. Ще остане до теб и ще ти покаже какво е любов. Съвсем неочаквано ще влезе в живота ти. Защото има и любов без болка. Тази любов е правилната. Но тя идва, когато съдбата те запознае с правилния мъж.

Във връзка си и не се чувстваш добре? Ето по какво да познаеш, че това не е мъжът за теб.

Контролира те

За съжаление тези мъже съществуват. Не всички са такива, но ако си попаднала на мъж, който се опитва да контролира живота ти – няма да имате хубав край. Нито красиви отношения. Да, вярно е, че вече той е твой партньор и двамата трябва да се съобразявате и да правите компромиси. Но ако преминава тази граница и се опитва да се налага във всеки един аспект от живота ти, той просто иска да те контролира.

Казва ти как да се обличаш, не ти позволява да излизаш без него, независимо за къде става на въпрос, дори се опитва да има контрол и над поведението и думите ти. Определено по този начин той отнема свободата ти. Ако сега му позволиш да се държи така и да има власт над теб, представи си, когато отношенията ви се задълбочат. Ще живееш в кошмар.

Няма никакво право да те контролира и да ти казва как да се чувстваш или какво да мислиш.

Нуждаеш се от неговото одобрение

Той те кара да се чувстваш зависима от него. Не само финансово, но и емоционално. Опитва се да ти внуши, че не е единствения човек, който те обича, дори и да не заслужаваш обич. Това е крайно грешно мислене, но от теб зависи дали ще го приемеш за реалност или не. Една красива и романтична връзка може да се превърне в ужасен капан, който извежда най-лошите черти и от двамата.

Човекът, в когото си се влюбила и хранила надежди, се оказа токсичен и егоистичен. Мъж, който иска да бъдеш негова пленница, робиня, но не и жена. Нима може да продължаваш да живееш по този начин? Представи си колко хубави неща те чакат отвъд този токсичен живот.

Емоционално нестабилен

Той изпитва емоционална нужда да се почувства обичан и да бъде интимен с теб. Това е напълно нормално в една връзка. Но когато започне да има прекалено големи изисквания към вас и иска от теб невъзможното, започва да те манипулира и да те кара да се чувстваш недостатъчно добра за него.

Ако не се справите навреме с този проблем, ситуацията ще излезе извън контрол. Ще се превърне в зависим от теб, а границата между зависимост и обсебване е много тънка.

Не си себе си 

Не може да бъдеш себе си. Не и пред него. Не че се срамуваш от това, което си. Просто той не харесва истинската ти същност и те кара да се промениш. Не те приема такава, каквото си. Иска да те превърне в модел, който той идеализира. Без значение дали ще си щастлива с този нов и фалшив образи.

Той има различни виждания за живота. И дори да се разминават с твоите, ти пренебрегваш себе си и нещата, които искаш, заради него. Защото не искаш да имате поредния скандал или да се разделите. Но колко още ще можеш да издържиш така?

Срещите ви са в миналото

Помниш ли в началото на връзката как не минаваше и ден, в който да не те покани на среща? Да иска да излезете на вечеря, разходка или просто да се помотаете заедно. Сега не само, че е забравил това, но и всеки път, когато ти искаш да излезете заедно, той си намира оправдания. А понякога и не спестява от грубостта си и директно казва, че не му се излиза с теб.

Правилният човек ще иска да те покаже на целия свят. И всичкото време на света няма да му стигне да ти се насити. И обича. Правилният е този, който няма да позволи сърцето ти да страда. А сълзите по лицето ще са само и единствено от щастие.

Следва продължение…

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе