Да живееш с грешния мъж е самоубийство. И това не е любов – Част втора

Да живееш с грешния мъж е самоубийство. И това не е любов - Част втора
Любов и партньорство

Да живееш с грешния мъж е самоубийство. И това не е любов – Част втора

Във връзка си и не се чувстваш добре? Представяме ти останалата част от знаците, които показват, че това не е мъжът за теб.

Критичен е

Любовта трябва да дава криле. А не да ги отрязва. Да живееш с мъж, който е критичен към теб е добре, но само, когато тази критика е градивна. И умерена. Останалата е токсична и може да нанесе трайни щети на психиката ти.

Когато живееш с мъж, който те критикува за абсолютно всичко – това не е любов. Каквото и да правиш, в неговите очи никога няма да бъдеш достатъчно добра. И не, защото не си, мила. А просто, защото е такъв. Държи се зле с човека, който най-много го обича.

Ако той постоянно те критикува и се заяжда с теб, това е един от ясните знаци, които показват, че не е правилният. Този, който дълго си чакала. Животът е прекалено кратък, за да живееш с токсичен мъж. Той ще съсипе не само самочувствието ти, но и теб самата.

Ти си на последно място, винаги

Жената трябва да бъде приоритет на мъжа. И най-важното нещо в живота му. Без много обяснения и оправдания. Ако тя не е твоят живот, то какъв е смисълът от него? Нали това е значението на любовта. Вярно е, че понякога животът ни сервира неочаквания неща, с които трябва да се справим. Такива, които нямат нищо общо нито с нашия партньор, нито с връзката, в която сме.

Нормално е понякога да пренебрегваме хората, които обичаме. Отдавна не сме деца и трябва да се научим да разбираме останалите. Но ако той постоянно те пренебрегва и поставя винаги на последно място, как може да знаеш, че държи на теб и си важна за него?

Никога не е виновен

Забелязала ли си как след всеки скандал, той никога не се извинява? И се държи така, сякаш нищо не е станало? Или пък обвинява теб за абсолютно всичко. Дори понякога нарочно започва да се заяжда с теб и да те вини за нещо, защото иска да се скарате. В една връзка трябва и двамата партньори да се научат да поемат отговорност за действията си. И да приемат последиците, както и да си вземат поука.

Във всеки един скандал или спор и двамата имате вина. И трябва да се извинявате и да се стараете повече. Той се мисли за съвършен и безгрешен. Но знаем, че това е далеч от истината. Защото няма перфектни хора. Просто някои не искат да си го признаят. Предпочитат да прехвърлят вината на другия, защото така е по-лесно. Но това не е обич, мила. И този човек не те уважава.

Страх от самота

Постоянно те критикува, заяжда и обвинява. Не пропуска и ден, в който да не ти намекне, че без него не ставаш. И добре, че е той, за да не бъдеш сама. Но наистина ли вярваш на неговите думи и си с него, защото се страхуваш от самотата? Понякога сами със себе си може да сме много по-щастливи и удовлетворени от живота, отколкото с някой като него.

Той говори пълни глупости. И погубвайки живота си с този човек, пропиляваш шанса да срещнеш правилния. Не се страхувай, че ще бъдеш сама. Защото и самотата е по-красива и за предпочитане от живот с токсичен мъж.

В крайна сметка значение има само и единствено дали си щастлива или не?

Не лъжи себе си

Не, не лъжи себе си. Стига. Достатъчно. Не казвай, че си щастлива, защото очевидно е, че не си. Не казвай, че те обича, защото това не е любов. И не се надявай да се промени, защото няма. Колкото и да ти се иска да е обратното и един ден да се събудиш до човек, който ще е мил и нежен с теб – няма да стане. Това е възможно само ако го напуснеш и дадеш шанс на някой друг. Но  с този мъж всичко е отдавна загубено. И последната надежда си отиде. Достатъчно се храни с лъжи и илюзия. Време е да сложиш край на това страдание. Не вярваме, че ти чак такъв мазохист.

Не се интересува от теб

Ти си тази, която с нетърпение слуша всеки един негов разказ за живота му или за това как е минал денят му. За предстоящите ангажименти и всички неща, които го вълнуват. Но когато се стигне до момента, в който ти започнеш да говориш за себе си, имаш чувството, че срещу теб стои стена или чаша. Но не и човек. Защото той не слуша нито една твоя дума. Не се интересува от теб и живота ти. Това е повече от ясен показател, че не е правилният мъж.

Нима може да обичаш някой и да не се вълнуваш какво става с него? Да не искаш да го изслушаш и помогнеш, когато се наложи? Ако не го прави е, защото не му пука. Да, може и да звучи грубо, но по-добре веднъж да те заболи от истината, вместо цял живот да живееш в лъжа.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе