Дамски боти 2023: Най-новите модни тенденции

Дамски боти 2023: Най-новите модни тенденции
Мода

Дамски боти 2023: Най-новите модни тенденции

На модните подиуми, представящи тенденциите за боти есен-зима 2023/24, обувките бяха щури и бляскави, но също така комфортни и минималистично екстравагантни. Дизайнерите с лекота смесваха добре познатите класически есенно-зимни обувки, като например дамските чизми, със смели модели (металически ботуши).

Обувки на платформи, вдъхновени от модата на 80-те години, и ботите на ток се появиха на модните подиуми, а дизайнерите ясно показаха, че се осмеляват да мечтаят за начин на живот, който позволява от време на време да вечеряте в шикозен ресторант.

Ами ако тези мечти не се сбъднат скоро? Ще ни останат парижките балеринки, масивните мокасини и дори белите кецове, които да улеснят ежедневието ни.На мода се връщат също така ботите в гръндж стил и масивните мокасини. Кубинките в милитъри стил са фаворити на модните дизайнери. Популярността на кубинките се дължи на тяхното удобство. Благодарение на доброто фиксиране на глезенната става, краката в тях не се уморяват дори след дълга разходка и активен ден. Модните версии могат да се различават по височина или да бъдат изработени от кожа с различни текстури, допълнени с дребни детайли или украсени с козина.

Наред с кубинките, този сезон дизайнерите популяризират масивните ботуши в стил „байкър“ с най-различни катарами и грайферна подметка. Кожените модели могат да се носят целогодишно и да се съчетават с всичко – от ефирни бохо рокли до минималистични ансамбли с вълнени палта и спортни комплекти или анцузи. Не се препоръчва обаче да комбинирате кубинките с анцуг, избелели дънки или бойфренди безразборно. Съобразете се с това, дали това няма да направи фигурата ви по-обемна. Печелившата комбинация е със скини дънки, или тесен панталон и фланелена риза.

Дамски боти 2023: Най-новите модни тенденции

8 тенденции при пуловерите, които ще са хит тази есен

Елегантни и женствени – 15 идеи за есенни рокли

infomax-logo-50-15-HW Д-р Неделя Щонова: Тялото се нуждае от вода, за да изгаря мазнините

Дамски боти 2023: Най-новите модни тенденции

1. Бедрото е границата

боти 2023
дамски боти 2023: Най-новите модни тенденции снимка: pinterest

Бележки за стила: Лесно най-разпространената тенденция за боти и ботуши на подиумите за 2023 г., високи ботуши, включени в колекциите на AMI Paris, Vivienne Westwood, Philipp Plein и Etro.

Бележки за стила: Докато дизайнерите изглежда предпочитат да ги стилизират с мини рокли и къси панталони, този стил на ботуши може би изглежда най-елегантно, наслоен върху панталони или клинове.

2. Микро токчета

боти 2023
дамски боти 2023: Най-новите модни тенденции снимка: pinterest

Бележки за стила: Котешките боти бяха основна тенденция при обувките през 2022 г., но не видяхме да се пренесе в ботуши.

През следващата година всичко това ще се промени, тъй като котешките токчета бяха едни от най-елегантните стилове на ботуши в колекциите за 2023 г., както се вижда при Christopher Kane, Jil Sander и Philosophy di Lorenzo Serafini.

Не само къси, но ултра-тесни токчета, подобни на кибритени клечки, бяха особено забележителни на подиумите.

3. Тъпи боти отпред

боти 2023
дамски боти 2023: Най-новите модни тенденции снимка: pinterest

Бележки за стила: Любовната афера на модата с боти с квадратен връх ще пламне още по-ярко, когато навлезем в зимата на 2023 г. Ние сме особено влюбени в това облекло с голяма риза и ботуши до коляното от AZ Factory, което показва колко страхотно е простото допълнение на квадратен пръст може да направи вашето облекло да изглежда.

4. Диско боти

боти 2023
дамски боти 2023: Най-новите модни тенденции снимка: pinterest

Бележки за стила: Металните обувки често се завръщат за парти сезона, но за 2023 г. дизайнерите AZ Factory и Bally им придадоха вечна привлекателност чрез тези диско боти. От течен блясък до блестящи кристали, тези боти ще подхождат на всяко бляскаво облекло, но също така ще освежат ежедневните ви стоки, както никой друг ботуш не би могъл.

5. Супер подметки

Бележки за стила: Louis Vuitton, Fendi, Sacai и Jil Sander са само шепа дизайнери, които насочват вниманието към ефектните подметки за 2023 г., с боти, толкова подредени, че засрамват Big Macs.

Това са най-новите модни тенденции, които почти всички известни личности излизат по модните подиуми с този тип ботуши, които споменахме по-горе. Внимавайте с какво ги съчетавате и ще заблестите пред останалите с тях.

Tagged , , , ,
на горе