Седем съвета как да се погрижите за тялото си тази зима

Седем съвета как да се погрижите за тялото си тази зима
Добра форма

Седем съвета как да се погрижите за тялото си тази зима

Зимата е период, в който сме изложени на по-голям риск от простуда и вируси, още преди наличието на COVID-19, затова винаги е било важно да подсилим имунитета си. За целта здравословното хранене и редовните упражнения са много важни, но често в студените месеци ги оставяме на заден план. В действителност обаче, ако направите нещо добро за тялото и здравето си, ще се почувствате страхотно. Малките промени могат да направят голяма разлика.

Ето някои от любимите ни здравословни идеи за това как да се погрижите за тялото си тази зима

 

Имайте план за упражнения през зимата

Опитайте се да тренирате на закрито, независимо дали в близкия фитнес или като правите упражнения у дома си. Другият вариант е да се облечете добре и да излезете на разходка навън. Не позволявайте на студеното време да бъде извинение, за да останете под завивките на топло. Имайте план и се придържайте към него. Бъдете активни и се наслаждавайте на дейности на открито като ходене на поход или игра в снега със семейството.

Закусвайте всеки ден

Храненето сутрин помага за намаляване на глада и предотвратява преяждането по-късно през деня. Здравословната закуска зарежда тялото ви и може да има положително въздействие върху здравето. Това е добра идея и за най-малките. Прочуване сочи, че децата, които ядат здравословна закуска, са по-склонни да имат по-добра концентрация, бдителност и са по-активни. Много хора обаче пренебрегват закуската, защото нямат време сутрин, в забързаното ежедневие дори не успяват да обядват и в резултат на това вечер преяждат. Това е изключително грешно, защото по този начин те не дават време на организма им да преработи храната преди лягане.

Хранете се здравословно заедно като семейство

Планирайте храненията предварително и направете списък за пазаруване. Отделете време да отидете до магазина за хранителни стоки, за да имате под ръка правилните храни, за да приготвите питателни ястия. Вземете календар и запишете няколко идеи за обяд или вечеря. Опитайте се да запомните да правите ястия с поне три до пет групи храни. Важно е също да се храните заедно, защото така ще създадете усещане са съпричастност.

Изберете качествени храни с по-малко калории

Това са продукти, които имат най-много хранителни вещества в най-малко количество калории. Такива са например пълнозърнести парчета хляб и зърнени храни, плодове, зеленчуци, постно месо и нискомаслени млечни продукти.

Насладете се на всичките си любими храни

Не се ограничавайте, когато искате да си хапнете нещо любимо, защото мисълта, че не можете да го направите,  ще ви кара да го искате все повече. Контролът на порциите е ключов тук, като просто не трябва да прекалявате. Ако ви е трудно, опитайте да използвате по-малка чиния или купа, които да не ви позволяват да преядете и просто се насладете на вкуса. Пийте вода вместо сода, сок или други сладки напитки. Знаете, че захарта не е толкова полезна, още повече в газираните напитки, които подуват стомаха.

Починете и се отпуснете

Повечето хора се нуждаят от 7-8 часа сън всяка нощ. Адекватният сън може да ви помогне да се почувствате енергични и презаредени. Когато не сте се наспали, нямате достатъчно сили и понякога прибягвате до енергийни храни и напитки, които да ви стимулират, а те също не са полезни.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе