Гордост! Виктор Иванов с победа в националния шампионат в София

Виктор Иванов с победа в националния шампионат в София
Добрата новина

Гордост! Виктор Иванов с победа в националния шампионат в София

Виктор Иванов е сред спечелилите най-много точки в битката за титлата на националния шампионат. Рекорден брой участници има тази година в националния шампионат за момичета и момчета под 14 години. Той се проведе на 3 февруари в зала „Фестивална“ – София.

HappyWoman_Astrology_1200x300

Ето кои са имената и постиженията на някои от състезателите тази година, заедно с Виктор Иванов:

Е тазгодишното състезание участваха повече от 300 участници от цялата страна, които са родени 2011, 2012 и 2013 година. Те се състезаваха на трибой, който обхваща дисциплините скок дължина, 60 м и 600-800 м. Включени бяха и 2 дисциплини като алтернатива – скок на височнина и гюле.

Победител в надпреварата е Виктор Иванов от Добруджа, Добрич, като битката се реши на 800 м.

Виктор Иванов подобри предишния резултат и спечели 227 точки (предишен резултат 211 точки).

След него се нареди Борис Фусков от КЛАСА, който постигна отново повече точки над стария рекорд. Бронзовто отличие бе за Йоан Радев от Атлетик, Хасково с 200 точки.

Фусков тренира при олимпийската шампионка на троен скок от Сидни 2000 Тереза Маринова и Полин Митова – овчарски скок. Той бе най-силен на скок дължина като достигна 5.66. Виктор Иванов изостана с 5.43 след него. Четирима от другите състезатели отбелязаха резултат над 5 метра в скок на дължина.

На 60 м Иванов и Фусков имаха равен резултат – 7.91. Теодор Стоименов от Локомотив, Пловдив постигна 7.98 в същата дисциплина.

В дисциплината бягане на 800 м резултатът на Виктор Иванов бе с първо време 2:21.46, а Фусков – 2:42.03.

Йоан Радев постигна 2:24.46 и спечели бронз, а Теодор Стоименов остана след него.

В състезанието момчетата са разделени на три групи. Групите на момичетата са шест. В началото на надпреварата са стартирали общо 115 момчета, а са завършили 100.

Забелязва се, че бройката на участниците в такива шампионати расте в последните години. Много деца са привлечени от Царицата на спортовете – леката атлетика.

Още една световна титла за българския спорт: Кирил Илиев е световен шампион по Таекуон-До ITF

Здравословно хранене с Ивет Лалова

infomax-logo-50-15-HWИдват петте минути ТВ слава на Андреа Банда Банда

Tagged , , , ,
на горе