В подкрепа на жените: Светски знаменитости говорят за аборта (СНИМКИ)

В подкрепа на жените: Светски знаменитости говорят за аборта (СНИМКИ)
Лайфстайл

В подкрепа на жените: Светски знаменитости говорят за аборта (СНИМКИ)

Покрай Covid-19, икономическите кризите, инфлацията и войната между Русия и Украйна, една тема се опитва да заеме първите места във всички малки и големи медии. Тема, която засяга не само жените, но и мъжете.

Преди няколко дни, Върховният съд в САЩ забрани правото на аборт в страната, като последваха множество протести с хиляди присъстващи на тях. Много знаменитости решиха да споделят своите истории за това какво са преживели този труден момент и как те самите са били изправени пред изпитанието „Аборт“, за да помогнат на жените по цял свят и да им вдъхнат кураж и вяра, че всичко един ден ще си дойде на мястото.

Рита Морено

Звездата от „West Side Story“ разкри пред Variety за неуспешен аборт, който претърпява, докато била бременна с бебето от тогавашният си партньор Марлон Брандо, пише People.

В подкрепа на жените: Светски знаменитости говорят за аборта (СНИМКИ)

90-годишната жена разказа пред Variety, че макар абортът да е бил незаконен по това време, покойният Брандо „намерил лекар чрез приятели“, добавяйки: „Той беше истински лекар – Марлон му плати 500 долара“, споделя още актрисата.  По-късно след аборта, Рита Морено получила кръвоизлив и се оказало, че той бил неуспешен.

„Марлон ме заведе в болницата. Имах, както ми казаха, „нарушена бременност““, спомня си Морено. „Докторът не направи нищо. С други думи, не го направи както трябва. Тогава не знаех, но можех да умра. Каква бъркотия. Каква ужасна бъркотия.“

Черил Бърк

В подкрепа на жените: Светски знаменитости говорят за аборта (СНИМКИ)

Черил Бърк се обърна към всички чрез послание в тик ток, като сподели следното: „Практикувах безопасен секс. Използвах предпазни средства“, каза тя. „Бях бременна във втората седмица, когато направих аборт. Спомням си, че се събрах в Planned Parenthood с пикетьори, държащи знаци против аборта и само това беше травмиращо. Но на всичкото отгоре целият процес е травматичен и фактът, че сега , вие правите незаконно за нас жените да вземем това решение относно собствените си тела е абсолютно безумие.“

Лора Препон

В подкрепа на жените: Светски знаменитости говорят за аборта (СНИМКИ)Звездата „Оранжевото е новото черно“ и „Шеметни години“ разкри, че тя и съпругът ѝ Бен Фостър са решили да прекратят втората бременност на актрисата заедно (една година след раждането на Ела), след като открили, че мозъкът и костите на плода не се развиват и продължаването им би я изложило на риск .

Възстановяването на Препон – физическо и психически – отнело известно време, но с подкрепата на приятели и съпруга си тя зачена отново и роди момченце през 2020 г.

„Това постави в перспектива каква благословия е да имаш здраво дете“, каза тя.

 

Tagged , , , , ,
на горе