Животът без любов и вяра разболява човека
Любов и партньорство

Животът без любов и вяра разболява човека

Всички сме чували думите „Здрав дух – здраво тяло“. И не може да не се съгласим с тях. Здравето на човек зависи от душевното му състояние. Ако през целия си живот той е негативно настроен, тъжен или отчаян това ще се отрази не само върху емоционалното му здраве, но и върху физическото. Ако си изпълнен със злоба, завист и в ума си имаш само лоши мисли, няма как да бъдеш здрав и да водиш пълноценен живот.

Любовта е най-мощния лек срещу всяка духовна и физическа болест. Тя е истинска магия, дори и повечето да не вярват в нейната сила. Любовта прави чудеса, защото е изпратен от Бог. Любовта спасява човешката душа и дарява щастие, мечти и вяра. Тя може да се победи дори и най-лошата болест. Вътрешният мир, позитивното настроение и положителната нагласа са тези, които помагат на човек да бъде здрав. Невъзможно е да се чувстваш удовлетворен от живота, когато в сърцето ти няма място за вярата и за любовта. Те вървят ръка за ръка, като неразделни сестри, които поддържат човека жив.

Ето какво се случва с нас, когато любовта и вярата отсъстват в живота ни

 

Ставате все по-злобни

Един от признаците, които ясно показват, че в живота ви не присъстват вярата и любовта е, когато се оставите злобата да превземе тялото ви. И с времето това токсично чувство става все по-силно и малко по малко убива вас самите, но вие не подозирате нищо. Когато ви липсва любов, съответно липсва и щастие. А човек е се озлобява точно тогава, когато не е щастлив и не изпитва удовлетворение от живота. Той започва да вижда как хората около него са щастливи и се радват, усмихват се, докато при него щастието е толкова чуждо и има чувството, че никога няма да го изпита.

Провал след провал

С каквото и да се захванете – завършвате с неуспех. Няма значение дали става въпрос за вашата работа, дали започвате да градите кариера или пък се отнася за личния ви живот. Каквото и да направите, никога не ви се получава. Както на работното място, така и с партньора до вас. Не може да осъществите нито една ваша цел, всичко се проваля. В личен план също не ви върви, любовните ви отношения са много слаби и винаги завършват с раздяла. И след всички неуспехи в живота, вие започвате да си мислите, че имате направена магия или просто сте родени без късмет. Но истината е съвсем различна и няма нищо общо с тези неща.

Когато сме негативно настроени ние сами отблъскваме хубавите неща, които са на път да ни се случат. Положителните мисли водят до положителни действия. Така че ако искаме да ни се случи нещо хубаво трябва да сме с тази нагласа всеки ден. Всяка сутрин, когато ставаме от сън трябва да се усмихнем и да си кажем, че днес ще е прекрасен ден и ще ни се случи нещо хубаво.

С такава нагласа ние ще привличаме положителните неща в нашия живот. Може би изглежда прекалено трудно и непосилно за хората, които не вярват в подобни нагласи и са изпълнени със злоба, но всичко зависи от нас самите. Ако се отдадем на негативните мисли и чувства, много скоро те ще съсипят и физическото ни здраве.

Комплекси

Там, където отсъства любовта към самия теб, присъстват комплексите и завистта. Случвало ли ви се е как някой, който не познавате, започва да се дразни с вас без абсолютно никаква причина? Често този тип хора, които обичат да се заяждат с останалите без конкретен повод и изпитват удоволствие от това са тези, които имат много комплекси. Истината е, че трябва да осъзнаем, че никой не е съвършен и всички ние имаме недостатъци. Да приемеш себе си такъв, какъвто си, да се харесваш и още повече да се обичаш е ключът към вътрешния мир, който е мечта за всеки.

Когато обиждаш, завиждаш и се заяждаш с хора, които не са ти направили нищо лошо, това показва колко озлобена е твоята душа. И ако не се осъзнаеш навреме, злобата и завистта ще превземат изцяло твоето тяло и ума ти. И ти ще се превърнеш в човек, който е неспособен да се радва и да обича. Който не знае как да се усмихне, защото душата му е изпълнена с мрак.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе