Възможно ли е да мразиш този, който до вчера си обичал?
Любов и партньорство

Възможно ли е да мразиш този, който до вчера си обичал?

„Омразата оставя грозни белези, любовта оставя красиви.“

Мигнън Маклафлин

Възможно ли е да си обичал някой толкова силно и любовта да си отиде? Възможно ли е да не искаш да целуваш устни, за които до вчера си умирал? Възможно ли е да мразиш този, който безрезервно си обичал? И си се клел във вярност. И той е бил целия ти свят. Щастието. Смисълът.

Кога свършва любовта и започва омразата? Колко трябва да си наранен, за да мразиш този, когото си обичал? Нима прошката и разкаянието може да върнат любовта обратно в сърцето ти? И твърде късно ли е за любовта?

Любов навреме – или обичаш сега, или никога не ще ти се даде този шанс. Ами ако сега не си готов. Всъщност, ти никога няма да бъдеш готов да обичаш. Просто го правиш. Любовта извира от теб. Но и бързо си отива. Тогава, когато има повече болка, вместо радост. Тогава, когато човекът, в когото си се влюбил най-накрая сваля своята маска и разбираш, че си влюбена в непознат. Кога си отива любовта и какво да правим, когато това стане?

Ето кои са причините, поради които изпитваш лоши чувства към своя партньор.  

Отегчена си

Любовта трае три години. Но понякога и доста по-малко. А липсата на любов си личи в отношенията между мъжа и жената. Просто се променят. Заедно с целувките и милувките. Не е същото. Интимността става все по-рядка, а ежедневието ви сиво. Отегчаваш се. От него. От любовта. От живота. И започваш да изпитваш странни и смесени чувства. Но на кого си ядосана? Ако огънят е изгаснал, ами разпали го. Върни онази искра, която и двамата ви палеше. Давай, какво още чакаш?

Той се е променил

Промяната е хубаво нещо. Тя е полезна. Но само промяната към по-добро. Но истинският въпрос е дали човек е склонен към нея? Или всъщност промяната е маската, която сваляме, когато вече свикнем с даден човек. И сме твърдо убедени, че той вече е толкова влюбен в нас и свикнал с нас, че няма никакъв шанс да не приеме истинското ни аз.

Той не е този, в когото се влюби в началото. Сега, ти имаш чувството, че живееш с друг човек. Непознат за теб. И това те вбесява. Но на кого се ядосваш? На него, че те излъга или на себе си, че не успя да видиш истинския му образ, заслепена от любовта?

Крие нещо от теб

Тайните, които крият двама партньори един от друг са най-големият и опасен враг на успешната връзка. Те са разрушителни, а съмненията за тях и предположенията какво може да крие той от теб са мъчителни и предизвикват буря от емоции. Все неприятни. Емоции, които се превръщат в омраза. Защото в съзнанието ти изникват най-черните мисли – за изневяра, предателство, липсва на любов. И започваш да се настройваш негативно към твоя партньор, който крие нещо от теб. И така постепенно любовта се превръща в омраза, липса на доверие, страх. А така го обичаше…

Не чувстваш същото като преди

Тази специална връзка, която имаше преди с него сега я няма. Отишла си е, но не си усетила кога. Може би така ви е било писано. И любовта ви не е била завинаги. Любовта ви е имала срок на годност, а време минава толкова бързо и неусетно, че не си забелязала кога ви е напуснала. Вече не усещаш тази специална връзка, която имахте двамата. Толкова бяхте свързани, че не ви бях нужни думи, за да се разбирате. Но уви – понякога любовта не е като в приказките, а по-скоро драматични филми, които пък представят реалността.

Но кой не обича сладникавите лъжи, които така добре хранят сърцето?

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , , , ,
на горе