Всеки има нужда от утеха: Как да подкрепите любимия човек в труден момент

Как да подкрепите любимия човек
Любов и партньорство

Всеки има нужда от утеха: Как да подкрепите любимия човек в труден момент

Животът се състои не само от радости и победи, но и от скърби и неуспехи. Наред с щастието, в него неизменно присъстват мъката и разочарованието.

Ако тъга е обзела вашата сродна душа, време е да я подкрепите.

Но, за съжаление, намирането на правилния ход не е толкова лесно, колкото би ни се искало. В действителност, в състояние на емоционален стрес, много хора не реагират изобщо така, както се очаква.

Не демонстрирайте съжаление, това е вредно за връзката

Защо съжалението трови връзките? Първо, унижава достойнството на човека. На второ място, ако се предложи в твърде големи порции, кара мъжа да се отпусне.

Например, ако вашият любим е допуснал голяма грешка в нещо и е бил наказан за това, внимавайте как го утешавате – не казвайте неща, които няма да го стимулират към по-нататъшни действия.

Но го уверете, че случилото се не е проблем и заедно ще се справите с всичко. Както и че вярвате в неговите възможности и знаете, че той ще успее – ето това е най-добрия израз на съчувствие.

Насочете любимия към действие

С вярата си в силите на половинката трябва да подтикнете към действие. Най-големият проблем може да бъде решен чрез разбиването му на по-малки парчета. И така, докато не сътворите подробен алгоритъм за действие.

Не е нужно да правите всичко за разрешаване на проблема

Това все пак са неговите проблеми, което означава, че той трябва да ги реши. Не се опитвайте да го заместите. Така ще разглезите мъжа и той просто ще се откаже да бъде онзи силен и смел рицар, за който мечтаете.

Но внимавайте – ако в труден момент решите просто пасивно да изчакате, той може да  пропусне добра възможност и няма да постигне това, което иска. Повтаряйки това отново и отново, вие сами ще създадете един губещ от него.

И по-късно той ще ви намрази заради това. Научете се да различавате моментите, когато наистина не е в състояние да направи нещо, от моментите, в които е достатъчно леко натискане, за да постигне целта си.

Просто стойте близо до него

В живота на всеки човек могат да се случат събития, на които той няма как да повлияе. Например, ако близък роднина или приятел умре. В този случай просто прегърнете вашия любим и останете близо до него като верен приятел . Това е повече от достатъчно. Няма нужда да казвате нищо, вашето присъствие и любов ще са най-доброто лекарство за неговата болка.

Tagged , , , , , , ,
на горе