Защо връзките ти никога не се получават
Любов и партньорство

Защо връзките ти никога не се получават

Защо всеки път, когато започнеш да излизаш с някого, никога не стигаш до по-сериозни и дългосрочни отношения с него? Влюбваш се и искаш нещо много повече от този човек. Искаш да има- сериозна и истинска връзка с него. Искаш дълготраен любовен романс, който да издържи на изпитанията и времето. Но не се получава. При всеки твой опит – ти бележиш неуспех след неуспех. В един момент всичко се обърква, а видима причина уж няма.

Мислиш ли, че всичко това ти се случва, защото просто нямаш късмет? Или може би това е по-лесно, отколкото да погледнеш сериозно на случващото се с живота ти и теб самата. Омръзнало ти е от временно присъстващи лица, които идват, взимат от теб и си отиват. Без да останат. Никой не иска да остане. До теб. Всички си тръгват. Може би причината си ти. Трябва да я търсиш по-дълбоко. Ако искаш да излезеш от този омагьосан и нещастен кръг. Ние сме тук, за да ти покажем защо връзките ти никога не се получават. И се надяваме, когато прочетеш това, да си вземеш поука. И следващият мъж, с който Бог те срещне – да остане в живота ти. И да ти покаже, защо с другите не се е получавало.

Представяме ти някои от причините, защо връзките ти никога не прерастват в нещо по-истинско и дългосрочно.

Втурваш се в нещата

Прекалено опасно е да бързаш с някого. Преди да предприемете по-сериозни стъпки като връзка или брак, трябва много добре да се познавате един друг. Да знаеш всичко за него – неговите желания, цели, мечти, както и реакциите му в различни моменти. Ще допуснеш грешка ако едва се познавате и вече искаш да живеете заедно. Впоследствие тепърва ще се изненадваш от него и за много от нещата ще останеш разочарована. Може би той ще се окаже напълно непознат за теб. Постепенното и бавно опознаване е предпоставка за дългосрочна и здрава връзка.

Имаш големи очаквания

Може би имаш прекалено големи очаквания от връзката ви и високи изисквания за твоя партньор. Любовта в живота няма нищо общо с тази от романтичните филми и книги. Тя е далеч от съвършенството и е съвкупност от компромиси, уважение и търпение. Трябва да си наясно, че той не е перфектен и ще допусна грешки, както и ти. Ще имате разногласия, проблеми, но те са част от една връзка. И заедно може да ги преодолеете, колкото пъти се наложи. Нереалистичните ти очаквания какво трябва да направи той за теб, ще ти донесат само болка и разочарование.

Едни и същия действия – еднакви резултати

Вкусът ти така и не се промени с годините. Привличат те лошите момчета и женкарите, но не осъзнаеш, че те нараняват. Избирайки всеки път тях – няма да има по-различна развръзка в отношенията ви. Не се ли се замисляла да дадеш шанс на някой различен от този образ?

Някой, който ще те уважава. Остави лошите момчета в твоето минало. Време е за ново начало и нов вкус. Към добрите и стойностни мъже, които си заслужават. Не повтаряй старите грешки отново и отново. Защото резултатът няма да е по-различен, а ти ще продължаваш да страдаш.

Не си била напълно откровена

Комуникацията е ключът към успешните взаимоотношения. Когато се намесят чувствата, тя става по-трудна. В опитите си да не нараним отсрещния човек, преглъщаме истини, които рано или късно трябва да изречен на глас и пред него. Нито една връзка не съществува дълго ако е основана от лъжи.

Трябва да бъдеш до болка истинска с него. И да му признаеш всичко, което чувстваш и мислиш. За него. За вас. Какви са твоите очаквания и как искаш да продължите напред. Само и единствено по този начин ще бъдеш наясно както с неговите нагласи, така и с твоите. И колкото по-рано се разберете какво искате един от друг, толкова повече болка и разочарования ще си спестите.

Фокусираш се единствено върху него

Срещнала си се с него няколко пъти и вече си представяш страстната връзка, която ще имате. Може би въображението ти те е накарало да се почувстваш истински щастлива за миг, но бъди внимателна. Не бъркай мечтите и представата, които имаш за него с реалността. Защото, историите, които създаваш в ума си, се основават на представата за това какъв искаш да бъде твоят партньор и връзката ти с него. А не всъщност какъв е наистина.

В началото на романса, ти го възприемаш като перфектния мъж, защото си влюбена в него и заслепена. Но това е илюзия. И когато пеперудите в стомаха си отидат, ти ще се събудиш от съня си и ще осъзнаеш, че той не е този, за който си го представяше. И в най-честите случаи, връзката се разпада.

Tagged , , , , , , ,
на горе