Време за промяна: как да намерите воля, за да постигнете целите си

Време за промяна - как да намерите воля, за да постигнете целите си
Психология

Време за промяна: как да намерите воля, за да постигнете целите си

В живота си понякога можем да достигнете до момент, в който желаете да направим кардинална промяна в навиците си и целите, които си поставяте. В много случаи обаче, колкото и силно да искате нещо, все не ви достига воля за това. А без нея вие няма как да постигнете желаните успехи, въпреки представите, които сте си създали в своето съзнание. Най-простият пример – искате да отслабнете, но нямате воля да тренирате усилено и да спазвате определен хранителен режим. Същото е и в много други аспекти от живота. Ето как можете да намерите тази воля, за да промените това, което не ви харесва:

Разделете задачите си на етапи. Много от вас не могат да изпълнят задачите, които сте си поставили, защото сте претоварени от мисълта за цялата необходима работа, което води до състояние на парализа. Претоварването е една от основните емоционални бариери, а разделянето на етапи е чудесен начин да облекчите напрежението и да продължите с целите си. Можете да постигнете това, когато вземете голяма задача и я разделите на по-малки, по-управляеми части. Ще откриете, че имате повишена увереност и сила на волята и сте в състояние да изпълнявате повече задачи с по-малко стрес.

Вярвайте в способностите си. Увереността е вярата, която имате в себе си, за да постигнете целите си. Някои хора след като се изнесат от жилището на родителите си, започват да се чувстват сами и изоставени. Тогава те губят своята увереност. Подхождането към задачата с вяра в собствените възможности ще намали силата на волята, необходима за изпълнение на тази задача, и чувството на неувереност и несигурност ще започне да се стопява.

Как е възможно да се повиши увереността? Не е толкова трудно, колкото си мислите! Започнете, като промените начина, по който формулирате целите си. Ще използваме отново примера с отслабването. Когато искате да свалите тридесет килограма, например, може да почувствате изключителна липса на увереност, преследвайки такава амбициозна цел. Чувството за неспособност да постигнете целта си ще стане изтощително. Ще имате чувството, че завинаги сте заседнали в място на бездействие и никога няма да можете да сбъднете желанията си. Истината е, че начинът, по който сте формулирали целта си, ви подготвя за провал.

Ще намерите успех, като разделите целта си на нещо, което чувствате, че е лесно, управляемо и постижимо. Преместете фокуса си от загуба на тридесет килограма към загуба само на един. Той се сваля лесно, така че ще се почувствате уверени в способността си да постигна тази малка част от крайната си цел.

Възприятие. Възприятието е всичко, когато става въпрос за поддържане на силата на волята. То ще увеличи или намали шансовете ви за успех. Скорошно проучване, проведено от Станфордския университет, установи, че ако вярвате, че имате неограничени възможности, вие от своя страна ще имате повече воля от обикновения човек.Това означава, че когато вярвате, че имате ограничен запас от сила на волята, вие сте прави. Когато вярвате, че имате безкраен запас от нея, отново е така.

Вие сами създавате своята реалност. Вярванията, които имате, диктуват света около вас. Ограниченията, които поставяте върху себе си, са тези, които също ви задържат да тъпчете на едно място. Спомнете си за лична победа, която сте постигнали в миналото и нека тя да бъде вашата мотивация за ново запомнящо се постижение.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе