Как да се отървете от болката в гърдите у дома
Здраве и красота

Как да се отървете от болката в гърдите у дома

Болката в гърдите може да е признак на инфаркт, който изисква спешна медицинска помощ. Но други възможни причини, като мускулно напрежение и киселини, могат да реагират на домашно лечение, като джинджифил за храносмилателни проблеми или хладни пакети за облекчаване на мускулни болки.

Домашните средства за сърдечна болка са предназначени за лечение на рядка болка в гърдите, която се дължи на храносмилателни проблеми, като газове, мускулни разтежения и тревожност.

Как да се отървете от болката в гърдите у дома

Ако искате да подобрите качеството си на живот присъединете се тук: „Приятели на здравето и качеството на живот“

Тук може да си направите абонамент за здраве:

https://myaquasource.net/distributor/opportunity/GenaShumova

Телефон за връзка: 0882 00 3263

Може да не е лесно да се направи разлика между тази доброкачествена болка и по-сериозни състояния. Когато се съмнявате, хората трябва винаги да търсят медицинска помощ.Има няколко неща, които човек може да опита у дома, за да облекчи сърдечната болка, когато се появи, и да предотврати бъдещи събития.

Домашните средства по-долу трябва да се използват само когато човек е бил прегледан от лекар и е сигурен, че болката в гърдите не е причинена от нещо сериозно, като сърдечен удар.

Как да се отървете от болката в гърдите у дома

1. Бадеми

болка в гърдите
Как да се отървете от болката в гърдите у дома

Когато киселинният рефлукс е виновен за сърдечната болка, изяждането на няколко бадема или изпиването на чаша бадемово мляко може да помогне.

Няма много научни доказателства в подкрепа на тези твърдения относно бадемите. Вместо това, повечето от доказателствата са анекдотични с хора, които предават своите знания или опит на други.

Едно нещо, което трябва да имате предвид е, че бадемите са с високо съдържание на мазнини, което може да причини киселинен рефлукс. Ако случаят е такъв, бадемите всъщност могат да влошат болката.

Някои изследвания обаче показват, че консумацията на бадеми може да помогне за предотвратяване на сърдечни заболявания. Въпреки че бадемите може да не спрат незабавната болка в гърдите, те могат да имат положително въздействие върху цялостното здраве на сърцето.

2. Студен пакет

Често срещана причина за сърдечна или гръдна болка е мускулно напрежение. В тези случаи човек може да има болка в гърдите поради напрежение от упражнения, други дейности или тъпа травма.

Във всеки от тези случаи обледеняването на областта със студен компрес е широко разпространен метод за намаляване на подуването и спиране на болката.

3. Топли напитки

болка в гърдите
Как да се отървете от болката в гърдите у дома

Гореща напитка може да помогне за премахване на газовете, когато болката на човек се дължи на газове или подуване на корема. Горещата течност също може да помогне за засилване на храносмилането.

Някои напитки може да са по-добри от други в това отношение. Например, установено е, че чаят от хибискус има няколко предимства освен да помага при подуване на корема.

Хибискусът също може да играе роля в понижаването на кръвното налягане и холестерола. Тези допълнителни предимства могат да помогнат за предотвратяване на сърдечни усложнения и болка в гърдите.

4. Сода за хляб

болка в гърдите
Как да се отървете от болката в гърдите у дома

Друга популярна препоръка при болки в сърцето и гърдите е да добавите сода бикарбонат към топла или студена вода. Резултатът е алкален разтвор, който може да помогне за намаляване на киселината в стомаха, ако това причинява болката.

Въпреки това проучване от 2013 г. заключава, че содата за хляб може да е добра за лечение на киселини, но може да има неблагоприятни ефекти върху сърцето като цяло.

5. Чесън

болка в гърдите
Как да се отървете от болката в гърдите у дома

Твърди се, че чесънът е лек за болки в гърдите, въпреки че няма наука, която да потвърди това.

Хората могат да смесят една или две скилидки смлян чесън с чаша топло мляко. Вместо да пият чесъна, те трябва да дъвчат парчетата, за да извлекат максимална полза.

Изследванията показват, че чесънът може да помогне за обръщане на сърдечните заболявания и да намали натрупването на плаки в артериите.

6. Ябълков оцет

Ябълковият оцет е друг домашен лек, предназначен да помогне при киселинен рефлукс и болки в гърдите. Хората твърдят, че пиенето му преди или след хранене може да предотврати киселинен рефлукс. Макар и популярна теория, има малко доказателства в подкрепа на твърденията.

Ябълковият оцет има минимални странични ефекти, но хората, които приемат разредители на кръвта, може да избягват употребата му, тъй като той също може да разреди кръвта.

Tagged , , ,
на горе