Болезнените и неизбежни последици от изневярата
Любов и партньорство

Болезнените и неизбежни последици от изневярата

Всяка една връзка може да бъде разрушена с няколко прости действия. Дори привидно най-добрите отношения между мъж и жена могат да бъдат разбити, ако се стигне до изневяра. Тогава цялата посока на вашия път заедно може да се промени. Никога вече няма да имате онази химия между вас, която сте създали в течение на толкова много години. Много трудно ще бъде да намерите път отново един към друг, а това в повечето случаи означава край на връзката. Ако ваша близка приятелка попадне в такава ситуация, опитайте да й помогнете, защото последиците за една жена от такава постъпка от мъжа до нея могат да бъдат много травмиращи и това може да я бележи за цял живот. Ето и най-често срещаните от тях:

Тя никога няма да си върне доверието. Ако жената е срамежлива и плаха, вероятно винаги ще вярва, че не е достатъчно добра за никого и ще е нужен дълъг и болезнен лечебен процес, за да направи първата стъпка към възстановяване. Предателството може да разбие увереността й и това, което той е направил, ще я накара да мисли, че колкото и да се старае и колкото и да е добра в това, винаги ще се проваля и ще страда.

Ще се удавите самосъжаление. Жената никога повече няма да се обича, вместо това тя ще се удави в самосъжаление като малко момиче, което е загубило вяра в себе си и способностите си да постигне нещо добро. Тя ще потъне в дълбок и тъмен етап на депресия, който напълно ще я промени като личност. Ще приеме, че е  най-нещастната душа във Вселената и нищо не може да я спаси от такова проклятие.

Тя повече трудно ще може да се довери на никого. Тя ще започне да мисли, че точно както партньорът й я е наранил и предал нейното доверие, други хора могат и определено ще направят същото. Тя ще мисли, че всички останали са точно като него, и за да се спаси, ще изгради тези здрави стени около себе си и ще затвори всички извън тях. Със сигурност и никога повече няма да повярва на човека, който я е предал, дори и той да говори истината.

Ще спре да вярва в любовта. Тя няма да повярва, че истинската любов все още съществува, защото са й разбили сърцето и са доказали, че колкото и нещо да изглежда истинско, никой не е способен да обича някого истински и вярно  – заради това, което половинката й е направила. Дори и той да я убеждава, че ще промениш навиците си и никога повече няма да изневери, ще бъде безполезно да прости и дори и да го направи, вероятно няма отново да бъде същият човек.

Ще намери още причини да мрази живота. Реалността изобщо не е толкова съвършена и ако разбият сърцето й по този начин, тя най-накрая ще стигне до извода, че животът не си струва да се живее. Тя може да загуби всякаква надежда за цял живот и това може да предизвика поредица от по-сериозни и често увреждащи емоционални сътресения в нея, затова се нуждае от помощ.

Може и да не си прости. Тя ще мисли, че е заслужила всяка болка и страдание, през които е преминала – и никога няма да си прости, че не е направила достатъчно, само за да спаси връзката с мъжа до нея. Може дори да се опита да поеме вината, дори ако е съвсем очевидно, че той е виновен.

Повече няма да бъде същият човек. Тя ще се превърне в някой неузнаваем и има голям шанс това да не води до нищо добро. Някой, който е бил наранен и предаден, понякога може да се озлоби и да е готов да атакува всеки, който се опита да бъде близо до нея.

Започва да мрази нещата, които някога е обичала. Тя ще спре да слуша любимите си любовни песни или да ходи на места, които някога са я карали да се чувства най-щастлива, защото ще й напомнят за него. Може дори ще загуби интерес да посещава любимите си ресторанти, защото щастието, което някога е изпитвала на тези специални места, ще бъде заменено от болезнени спомени. За нея животът ще бъде безсмислен и нищо не може да го направи по-добър.

Страда всеки ден. Болката трудно ще отмине и може да минат години, преди тя отново да се почувства истински жива и щастлива. Неговото предателство може да изсмуче цялото щастие от нея и ще я лиши да види дори и най-малката надежда за по-добри дни. Тя може да изглежда добре отвън, но дълбоко в себе си има вечна буря от болка, съмнение и безнадеждност, които просто чакат да избухнат.

Спира да вярва в бъдещето. Всички мечти, които са направили заедно, ще бъдат само сянка от някога перфектната любовна история, която са написали. Изневярата не само ще повлияе на това как тя се вижда в настоящето, но и ще отрови мислите й за бъдещето. Тя ще намери за безполезно да мечтае – не само, защото е загубила увереността си, но и защото вече не може да намери причина да продължи напред и заради всичко това е виновен той.

Разбира се, има жени, които по-лесно продължават напред, но изброените последици от изневярата засягат голяма част от дамите, които са я преживели. Със сигурност е травмиращо, но ако и на вас се е случило подобно нещо, не стигайте до тези крайности. Животът е красив и макар сега да не ви се струва така, след време ще бъдете щастливи отново. Просто не позволявайте на нечия чужда грешка да проваля живота ви.

Tagged , , , , , ,
на горе