Топ 5 на аксесоарите за дома, които трябва да имате

Топ 5 на аксесоарите за дома, които трябва да имате
Идеи за дома

Топ 5 на аксесоарите за дома, които трябва да имате

Аксесоарите за дома са излючително важни. Домашният декор включва много различни елементи на дизайна, от вида на подовата настилка, която използвате до това как са подредени мебелите във всяка стая. Без значение какви са вашите вкусове, можете да използвате различни комбинации от цвят, структура и обзавеждане, за да направите дома си удобен, практичен и приветлив.

И така, как да създадете дизайн на дома, който ще ви хареса?

Една красива къща, без значение колко добре е проектирана, е просто това: къща. За да превърнем тази къща в дом, се обръщаме към аксесоарите за дома.

Искате да излезете с него? Поканете го

Хюга Скандинавските тайни за щастлив живот – 10 неща, които ще направят дома ви по-хюга

Топ 5 на аксесоарите за дома, които трябва да имате  5 идеи за подредба на подправките в кухнята

Топ 5 на аксесоарите за дома, които трябва да имате 5 цветя носещи късмет в дома

Топ 5 на аксесоарите за дома, които трябва да имате

1.Ваза

аксесоарите
Топ 5 на аксесоарите за дома, които трябва да имате снимка: pinterest

Ако имате ваза в дома си, вие сте в много добра компания. От всички аксесоари, използвани в дома, вазите имат една от най-дългите истории.

Днес вази, изработени от керамика, кристал и стъкло, се използват като допълнение към домашния декор. Те са популярни като съд за показване на свежи или синтетични цветя, но също така са ценени заради красотата и декоративните си аспекти. Кристалните вази също са страхотни подаръци за сватба или годишнина. Вазата е една от аксесоарите, които внасят уют.

2.Картина

аксесоарите
Топ 5 на аксесоарите за дома, които трябва да имате снимка: pinterest

От картини през скулптури до детски рисунки с пастели, изкуството е един от най-разпространените и най-универсални аксесоари за дома. Без значение какви са вашите вкусове или схема за декориране, можете да намерите или създадете произведение на изкуството, което пасва на вида на вашия дом.

Търсите модерен декор? Помислете за метална окачена скулптура или смела цветна картина. Ако вашият дом е по-традиционен, помислете за порцеланова или керамична скулптура или класически пейзаж. Препечатките на класически произведения винаги са популярни, както и религиозни произведения като християнския кръст, звездата на Давид или фигурки на Буда, изработени от нефрит или палисандрово дърво.

Едно от най-хубавите неща в изкуството е, че е възможно да намерите предмети, които са наистина единствени по рода си и ще направят декора на вашия дом уникален.

Използването на изкуството в домашния декор датира от праисторически времена, когато древният човек е създавал пещерни рисунки, които са служели както за декорация, така и за комуникация. Стотици от тези пещерни рисунки все още съществуват днес и служат като популярни туристически дестинации, особено във Франция и Испания. Картините са от аксесоарите, които ще ви дадат уют в дома.

3.Стайни растения

аксесоарите
Топ 5 на аксесоарите за дома, които трябва да имате

Стайните растения са чудесен аксесоар за дома, защото не само изглеждат добре; те са едни от аксесоарите, които предназначени да ви накарат да се чувствате добре. Проучванията показват, че растенията не само премахват въглеродния диоксид от въздуха и го превръщат в кислород, но и неутрализират вредни химикали като полиетилени и формалдехиди. Тези химикали се срещат естествено в много видове мебели, подови настилки и бои, използвани в дома, и са свързани с респираторни и други заболявания. Някои от най-добрите растения за подобряване на качеството на въздуха включват английски бръшлян, бамбук, змийски растения и паякови растения.

4.Свещи

аксесоарите
Топ 5 на аксесоарите за дома, които трябва да имате снимка: pinterest

Свещите са били използвани през цялата история, за да осигурят светлина, топлина и атмосфера в дома. Те често се свързват с романтика и са чудесен начин да създадете настроение на релакс или спокойствие. Почти във всеки дом има селекция от свещи, удобни в случай на прекъсване на тока.

Най-ранните свещи са били създадени от древните римляни, които навивали листове папирус и ги потапяли в разтопена лой. Смята се, че китайците са създали свещи по същия начин, използвайки оризова хартия вместо папирус. От този момент восъкът, използван за създаване на свещи, се е променил драстично. Ранната лой, която беше използвана, създаваше лоша миризма при изгаряне и беше разхвърляна поради сажди и отломки. В крайна сметка е заменен от пчелен восък, китово масло и след това парафин.

Днес свещите, направени от соев восък, са популярни, тъй като восъкът е мек, бавно гори и няма мирис. Свещите са от аксесоарите, които ще ви допринесат за уют в дома.

5.Огледало

аксесоарите
Топ 5 на аксесоарите за дома, които трябва да имате снимка: pinterest

За най-добри аксесоари, опитайте да добавите огледала към домашния декор. Въпреки че се оглеждаме в огледалата си много пъти през деня, рядко виждаме магията, която се съдържа в тези устройства. Огледалата могат да служат за много цели, от това да ни помогнат да оправим външния си вид до удоволствието на малко дете, което зърва отражението си.

Огледалата също са достъпен и ефективен начин да направите дома си да изглежда по-просторен. как? Огледалата от пода до тавана, като тези, които се намират на много врати на килера, могат незабавно да направят една стая да изглежда два пъти по-голяма. Огледалото, поставено срещу прозорец, ще внесе повече естествена светлина в дома ви, правейки го да изглежда по-просторен. Малките огледала, поставени в тъмни или малки ъгли, могат да привлекат светлина към зоната и да я озарят. Огледала са от аксесоарите, които всеки трябва да ги има.

Tagged , ,
на горе