Ако той все още обича първата си любов, възможно ли е да бъдеш щастлива

Любов и партньорство

Ако той все още обича първата си любов, възможно ли е да бъдеш щастлива

„Като стара снимка. Времето може да накара чувството да избледнее.

Но споменът за първата любов никога не избледнява.“

 Тим Макгроу

 

 

 Казват, че първата любов не се забравя. Тя оставя силен отпечатък в съзнанието ти и бележи сърцето ти завинаги. Вечна, неразделна любов. Да ама не. Може би е вечна, но не и неразделна. Понякога животът ни не преминава така, както ние искаме. И не се оказва това, което ние сме си представяли, че е. И първата ни любов не е завинаги с нас. Разделят ни от нея обстоятелства, километри, други хора. Но тя остава в нашите сърца. Непокътната. Запазена. Завинаги. И дори да се срещнем с нови хора, с които да градим общо бъдеще и да се влюбим в тях, първата любов остава. Не си отива напълно. Никой не може да я заличи от съзнанието ни, от сърцето ни. А това понякога е голяма грешка. Грешка, която струва щастието ни. Грешка, която наранява настоящите ни партньори. Грешка, която понякога може да се окаже непоправима.

Той все още обича първата си любов. И трябва да свикнеш с тази мисъл. Мисъл, която те измъчва. Мисъл, която те кара да страдаш. Мисъл, която срива самочувствието ти. Но какво да правиш? Не избираме в кого да се влюбим и кого да разлюбим. Сърцето не пита. Сърцето се влюбва.

Представяме ти някои съвети, които ще ти помогнат ако партньорът ти обича все още първата си любов.

Не се сравнявай с нея

Първо грешно действие – да се сравняваш с нея. Запомни, че за нищо на света не бива да го правиш. Първата любов е специална в очите на твоя партньор. Дори и да си по-красива и по-добра от нея, той няма да забележи това. И битката е загубена още преди да бъде започната. Ако продължиш да се сравняваш с нея, ще се нараниш повече. Той никога няма да изпитва към теб онова специфично чувство, което изпитва към нея. Дори и да му се доказваш всеки ден. Унижаваш себе си, напразно.

Увери се, че не си утешителна награда

Трябва да обърнеш внимание на това как те възприема партньорът ти. Ако той те пренебрегва и често споменава името на бившата му, със сигурност нещата не отиват на добре. Не само, че показва ясно интереса си към нея, но и проявява неуважение към теб. Жената трябва да бъде най-големият приоритет на един мъж. И винаги си личи, когато не е. Или когато физически е до теб, но емоционално е отдалечен. Често тези връзки приключват много бързо.

Прояви себеуважение

Много неприятен момент е, когато всеки път по време на спор или скандал, партньорът ти спомене бившата си. И още повече, че не само изрича името ѝ, но и я сравнява с теб. Изключително некоректна и обидна постъпка. Ако му отвърнеш с лошо, това още повече ще влоши отношенията ви. Най-доброто, което може да направиш е като го игнорираш.

Остави го да се успокои. Но и в никакъв случай не забравяй за думите му. Дори и да съжалява за тях и да се извинява след това. Щом го е казал, значи го е мислил. А човек в яда си казва истината. Дори и да съжалява след това. Как ще продължи връзката ви, когато той постоянно те сравнява с първата си любов, зависи изцяло от теб.

Знаем, че боли. Но единствения съвет, който може да ти дадем е да послушаш сърцето си. И разбира се да запомниш, че ако всеки ден той те кара да плачеш и да се чувстваш недостатъчно добра за него, знай, че това не е любов. А ти заслужаваш любов.

Заслужаваш някой, който ще има очи само и единствено за теб. И ти ще си единствената жена, която е превзела сърцето и мислите му. Жените заслужаваме любов, но и уважение. Не сме изтривалки, нито кошче за душевни отпадъци. Не е приятно да бъдем използвани, а след това да ни захвърлят като ненужна вещ.

Жената трябва да бъде специална за мъжа до нея. И той да я обича с цялото си сърце. В противен случай е по-добре да бъдеш сама. Понякога самотата е за предпочитане, пред това да живееш с мъж, който не те цени. И мъж, който си ляга до теб, но сънува първата си любов.

Tagged , , , , , ,
на горе