ЦАРСКА ТУРШИЯ от тефтера на баба

В кухнята

ЦАРСКА ТУРШИЯ от тефтера на баба

 

 

  1. 1. Необходими продукти:
  • Камби – 3 кг.;
  • Моркови – 1 кг.;
  • Целина – 1 глава;
  • Карфиол – 1 глава;
  • Чесън – 5 глави.

 

  1. 2. За саламурата:
  • Вода – 1,5 л.;
  • Оцет 6 % – 1,5 л.;
  • Олио – 1 чаша;
  • Захар – 2 к.чашки;
  • Мед – 1 к.чашка;
  • Сол – 1 ½ до 2 к. чашки;
  • Дафинов лист – 2-3 бр.;
  • Черен пипер – 10-15 зърна.

 

  1. 3. Начин на приготвяне:

Почистете и нарежете зеленчуците. След това, хубаво ги смесете със солта и захарта. Оставете ги да престоят за една нощ.

На сутринта отцедете отделилия се сок. Към него прибавете оцета, олиото, дафиновите листа и черния пипер. Така получената смес се сварява. Необходимо е да я оставите, за да изстине, след което залейте всички зеленчуци с нея, които предварително сте наредили в буркани.

Запечатете и стерилизирайте за кратко, за капачката.

 

Най-вкусната туршия предавана поколения наред, която можете да консумирате с ракийка, за предпочитане домашна.

Какво по-хубаво в студените зимни вечери!

Да ви е сладко!  

Вижте още ⤵️

Кекс от тефтера на баба

Лесна закуска,  мързелива баница

Курабиите на баба

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
0 Споделено
Tagged , ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap