Как тялото ви определя кой е правилният за вас?

Как тялото ви определя кой е правилният за вас?
Психология

Как тялото ви определя кой е правилният за вас?

Как тялото ви определя кой е правилният за вас, споделят специалисти. Статиите на психолозите са пренаситени с информация, че много връзки са зависими, неконструктивни. Те говорят за значението на общите възгледи и ценности за мъжа и жената за изграждането на хармонични отношения. Но как тялото ни подсказва избора на партньор?

Естествено, никой не може да отрече необходимостта от състоянието на влюбване (в началото на връзката и продължаването й), за да почувствате физическо привличане един към друг, леко напрежение (с акцент върху думата „светлина“). Но ако изпитвате усещане за тежко, силно напрежение в отношенията с вашата симпатия, това обикновено е знак за зависими отношения и възникване на емоции на рекета (емоциите на рекета са налагането на едно напрежение върху друго и замяната на една емоция с друг).

Можете да поръчате тук: „Белязана истина“ и “Сатенена заплаха” романи, автор Даниела Кирилова

5 причини защо да сте интимни с партньора сутрин

Патрик Суейзи: Любовта е единственото нещо, което взимаш със себе си!

Какво иска да ви каже тялото ви, когато избирате добър партньор?

Тоест, напрежението от емоциите на симпатия към човека се наслагва върху напрежението от несигурността във връзката и в резултат на това наслагването дава силен емоционален изблик. Ако например фактът – „той не се обади“ – всеки път се простира за 2 седмици, а не за една трета от деня, тогава емоциите ще ви завладеят с главата и без любов. Не звъни на майка си две седмици! Не се обажда на шефа си възможно най-скоро след пропуснато обаждане!

И така, какво иска да ви каже тялото ви, когато избирате добър партньор:

  • Докосвания, прегръдки. Прегръдките трябва да са топли, затоплящи (този нюанс е особено важен за жените, те определено трябва да се чувстват уютно от прегръдките). Когато се прегръщате в хармонична връзка (ръцете са интуитивни, а не защото психологът е казал така), те са разположени така: ръцете на жената трябва да са на кръста му, а ръцете на мъжа на раменете й. Не като в танците! Тоест, който има ръце на раменете, той е главният във връзката. Спомнете си как прегръщате дете, старец, инвалид. Не за талията.

Жени, ако наистина искате да прегърнете мъжа през раменете – искате да изберете сина си или искате да спасите някого в тази връзка!

Усещането колко е хубаво да бъдеш себе си! Не е нужно да се преструвате в тази връзка. Приеман си максимално такъв (такъв), какъвто си.

След като се запознаете, вие споделяте желанието да водите по-здравословен начин на живот. Ако вашият партньор или вие „внезапно си спомнихте всичките си рани, след като се срещнахте“, тогава това е по-скоро като появата на зависима връзка във вас.

Вие искрено се тревожите един за друг. Вариантът, че „ако обичаш един човек, пусни го, нека бъде щастлив без теб“ е някак твърде мазохистичен. Но желанието за щастие на човека е един от признаците, че той е близо до вас. (И сега говорим за изграждане на близки, хармонични взаимоотношения).

Вътрешно спокойствие. Можете да се карате, но вътрешният мир не ви напуска. В зависима връзка, дори и да не сте се карали шест месеца, чувството за вътрешно напрежение никога не ви напуска. Въпреки че външно двойката ви може да е добра, но приятелите могат да ви смятат за най-прекрасната двойка от 300 години насам.

Вътрешно усещане за подкрепа. Усещаш го. В делата, в мислите, във възгледите. Подарете същото чувство на партньора си.

Интуицията. Интуицията е мистериозно нещо в живота, но има нещо в нея. Тя трябва да ти каже нещо…

infomax-logo-50-15-HW Любимата на Благой Георгиев -Джизъса – Полина захвърли халката

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2023 Happy Woman BG
Tagged , , ,
на горе