Тренировката, с която стотици свалят килограми

Тренировката, с която стотици свалят килограми
Добра форма

Тренировката, с която стотици свалят килограми

Работата от вкъщи във времена на пандемия, а и зимни условия навън – това си е предизвикателство за толкова много от нас. Може да бъдете принудени да останете у дома за дълъг период от време и да минимилизирате неволно двигателните упражнения. Но сигурно имате бягаща пътека, която напоследък е закачалка? Или разполагате с достъп до фитнес зала, за който сте забравили.

Нека се раздвижим с ефективно и кратко занимание на бягащата пътека. Тренировката 12-3-30 е създадена от инфлуенсъра Лорън Гиралдо, която твърди, че я е използва за отслабване и поддържане на форма през годините. А заради популярността на Гиралдо вече стотици нейни последователи ползват този метод и са съгласни с ефективността му.

Какво представлява тренировката 12-3-30?

Тренировката 12-3-30 не може да бъде по-проста: Гиралдо просто настройва бягащата си пътека на наклон от 12% и скорост от 3 мили в час и върви общо 30 минути. Това е – наистина!

Какви са ползите за здравето?

Експертите казват, че тренировката 12-3-30 има много от същите ползи за здравето като другите форми на кардио, особено наклоненото ходене. То може да ви помогне да изгаряте мазнини, да укрепвате сърцето си и да изграждате мускули – всичко това е важно за поддържането на вашата физическа форма.

В зависимост от нивото на моментната тренираност, наклонът, скоростта или времетраенето на тренировката 12-3-30 може да са трудни  за някого. Повечето хора не могат лесно да преминат от напълно заседнал начин на живот до ходене с 12% наклон за половин час. Затова започнете с това, което е по възможностите ви – дори ходенето по равна повърхност в продължение на 10 минути може да бъде чудесно за вашето здраве. Напредвайте постепенно по отношение на наклона, скоростта и продължителността, за да променяте вашата тренировка.

А когато времето стане топло, можете да се преместите да правите тази тренировка на открито в парка или планината. Само намерете подходящ наклон. Дотогава ще сте свикнали със скоростта, а времето – то лесно се контролира.

Tagged , ,
на горе