Тайната как да удължим живота си
Добра форма Психология

Тайната как да удължим живота си

Каква е тайната да удължиш живота си? Обикновено съветите насочват към поддържането на правилен режим на хранене и физическо натоварване. Въпреки че това определено са важни фактори за дълголетието, се оказва, че най-лесният начин да живеете по-дълго е просто да си представите как правите точно това. Или с метода на визуализацията.

Как визуализацията може да предскаже как ще остареете?

Визуализацията е процес на мисловно картографиране на ситуация или разиграване на сценарий в главата ви както вие искате. Можем да визуализираме добри неща, които ни се случват, както и лоши.

Редица изследвания показват, че когато хората визуализират бъдещи резултати, те имат известна сила да ги променят в действителност. Всъщност, що се отнася до тялото и ума, самовъзприемането може да повлияе на всичко – от способностите за памет до сърдечно-съдовото здраве.

Като се замислите, силата на визуализацията има смисъл: ако си представяте как успявате в някаква област от живота си и наистина вярвате, че можете да го направите в действителност, е по-вероятно да разберете как да постигнете този успех във вашия действителния живот.

Неотдавнашно проучване на Университет в Орегон, установи, че когато хората на средна възраст вярват, че ще бъдат здрави десетилетия напред, те са по-склонни да получат тези резултати в бъдеще.

За проучването изследователите изследват оптимизма на 244 участници на средна възраст и по-възрастни. Учените наблягат на това как тестираните участници възприемат способността да визуализират човека, който искат да бъдат и след това да работят за това. Проучени са и личните възгледи на участниците за стареенето като цяло, за да видят дали те гледат положително на процеса или отрицателно.

Резултатите показват, че хората, които са по-оптимистични в общия си живот, са склонни да разширят позитивността си към бъдещето си. Плюс това, когато участниците са имали обнадеждаващи възгледи за стареенето, когато са били около 50 години, те са живели средно със седем години и половина по-дълго от тези с песимистични възгледи.

Tagged , ,
на горе