Силна молитва за изцеление към Св. Пантелеймон

силна молитва за изцеление към Св. Пантелеймон
Празници

Силна молитва за изцеление към Св. Пантелеймон

Молитва за изцеление на болните към Свети великомъченик Пантелеймон с много силен текст.

КАК МИСЛИТЕ РАЗБОЛЯВАТ? 

Биографията на този великомъченик е запечатана в множество легенди. Но основното остава на повърхността. Свети Пантелеймон е овладял медицината и лекувал болните без да иска нищо в замяна, което предизвикало недоволство сред другите лечители.

Главната причина за смъртта му била твърдата му вяра в Исус Христос. Никакво мъчение не сломило младият лекар. И едва след отсичането на главата му, което палачите извършили по негово желание, той се разделил със земния живот и бил призован към небесата.

Днес в Царството Небесно, той не оставя без помощ онези, които се молят на Свети великомъченик Пантелеймон за здраве и изцеление.

Силна молитва за изцеление към Св. Пантелеймон

Текст на молитва за здраве към лечителят Свети Пантелеймон от името на болните:

„О, велики Христов светителю, страстни и милостиви докторе, Пантелеймоне! Смили се над мене, грешен раб, чуй стенанията и вика ми, смили се ти Небесния, върховен Лекар, над нашите души и тела! Христе Боже наш, да ми даде изцеление от болестта, която ме покоси.

Приемете горещата молитва на грешника повече от всички хора. Посетете ме с благословено посещение. Не пренебрегвай греховните ми рани, помажи с мирото на твоята милост и ме изцери: Да имам здрава душа и тяло в остатъка от дните си.

С Божията благодат, ще мога да прекарам в покаяние и угодничество на Бога и ще мога да приема добрия край на живота си.

Моля те, Господи! Моля те, Свети Пантелеймоне, молете се за Христа Бога, чрез вашето застъпничество да ми даде здраве на тялото и спасение на душата ми. Амин! Да бъде!“

Текст на силна молитва към Св. Пантелеймон, светиите и ангелите за изцеление на болните:

„Свети великомъченик и лечител Пантелеймоне, Божий милостив подражател! Погледни с милост и чуй нас, грешните, усърдно молещи се пред твоята света икона.

Исканите ни от Господ Бог, Той ще стои с ангелите на небето, опрощението на нашите грехове и прегрешения. Изцели болестите на душата и тялото на рабите Божии, сега възпоменувани, идващи тук и всички православни християни, прииждащи се към твоето застъпничество.

Ето, ние, поради нашият грях, сме поразени от много болести,  нямаме помощ и утеха, а прибягваме до вас, да ни пратите вашата благодат, да се молите за нас и да излекувате всяка болест и всяко душевно страдание.

Дай ни, Св. Пантелеймоне, на всички ни със светите си молитви здраве и благополучие на душите и телата, напредъка на вярата и благочестието и всичко необходимо за този живот и спасение.

След като получихме големи и богати милости, нека прославим вас и дарителя на всички благословения, чуден в светиите, нашият Бог, Отца и Сина, и Светия Дух. Амин! Да бъде!“

За да достигне молитвата по-бързо до Светеца, по-добре е да я прочетете в храма. Ако обаче това не е възможно, можете да се молите у дома, но задължително да имате образа на Св. Пантелеймон. По време на четенето на молитвата трябва да има запалени свещи близо до иконата.

Добре е, преди да се помолите на Св. Пантелеймон, да се покаете за греховете си. И ако молитвата към Лечителят за здраве донесе желания резултат, не трябва да забравяте да благодарите на Светеца за изцелението.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , , , ,
на горе