27 ЮЛИ Св. вмчк. Панталеймон - Щастливите жени - HappyWoman.bg

27 ЮЛИ Св. вмчк. Панталеймон

27 юли св. вмчк. Панталеймон Пантелеймон
Празници

27 ЮЛИ Св. вмчк. Панталеймон

Всяка календарна година, на 27 юли, се православната църква почита паметта на Свети великомъченик Панталеймон – лечителят на хиляди хора. Празник свързан с историята на един удивителен млад мъж.

Църковният празник, в чест на светеца и неговите свети дела, се отбелязва на 27 юли. Светията е вършил безброй чудеса, лекувал хората от заболявания, ето защо е наричан лечителят. Хиляди вярващи отправят молитви към него за помощ при здравословни проблеми.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Силна молитва за изцеление към Св. Пантелеймон

Преподобна Стойна, българката стискала жарава с голи ръце, лекувала безнадеждно болни

Златолист, Източник на вяра и чудеса

Рупите, вихър от космически енергии

27 юли Св. вмчк. Панталеймон – Кой има имен ден

На 27 юли, Св. вмчк. Панталеймон, имен ден празнуват всички, които носят следните имена и техните производни: Панталеймон, Пантелеймон, Панко, Панка, Панчо, Панче, Пенко, Панталей, Пантелей, Панталея, Пантелея, Пантелеа, Панталеймона, Пантелеймона, Пане, Пено, Добромир, Добромира, Добрина, Добринка, Добра, Добряна, Добри, Добрила, Добрянка, Доброслав, Доброслава и др.

Кратко история на лечителят Панталеймон.

Лечителят Панталеймон е роден в Никомедия и от самото си израстване започва да лекува и помага на хората. В началото на 4-ти век, преследването на християните е активно насърчавано. В същото време лечителят се срещнал с проповедника Ермолай, който му помогнал да познае Бога. До последно обаче светецът не бил сигурен в силата Му, докато не се обърнал към него с молба да помогне на малко дете, клъвнато от змия. Господ чул молитвите на младият мъж и детето било излекувано с чудо, въпреки че било на ръба на смъртта. Оттогава лечителят приел да се посвети на безкористната помощ на хората.

Решението на Панталеймон и неговите чудати дела не били особено добре приети колегите му. Лекарите тайно разпространявали слухове за младият лечител, клеветили го, вменявали на хората, че ще им навреди – в резултат на това думите оказали ужасен ефект.

Императорът разбрал за лечителят и му потърсил сметка, като го извикал в двореца.

Той поискал лекарят да признае публично, че не е привърженик на християнството. Панталеймон обаче имал свои планове. Той заявил на императора, че делата му ще покажат истината на вярата. Той му казал, че който излекува тежко болен човек, езически лечител или християнски лекар, е прав. Както се очаквало, Панталеймон победил в този сблъсък, благодарение на което много невярващи приели християнската вяра.

И въпреки безспорните доказателства, лечителят бил осъден на смърт, чрез обезглавяване.

От този ден хората почитат лечителят на хората, Панталеймон и закрилник на воини и болни хора. Хората се молят на светеца, за да се спасят от тежки болести и тежки заболявания.

Къде е най-добре да се постави иконата на Св. вмчк. Пантайлемон?

Препоръчително е да поставите иконата на светеца в спалнята. По време на сън той ще бди над здравето ви и ще лекува, защото сънят се смята за най-доброто време за изцеление.

За какво се молим на св. Панталеймон?

Най-често хората се обръщат към св. Панталеймон за здраве и изцеление, за успешни операции и всякакви други медицински интервенции, преди да постъпят в болницата за късмет. Молен за намиране на истинският път и смисъл на живота, за щастие и просперитет на децата и близките. Молбите към светецът трябва да са от сърце.

Койо се обръща към Светецът със зли намерения, за небесно наказание, за вреда на някого, за появата на болест – това е тежък грях, който не се одобрява нито от Божиите закони, нито от Църквата.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
0 Shares
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
на горе
Happy Woman Бюлетин
Вашият хороскоп, най новото от Happy Woman и актуални статии всяка седмица