Ползите на лечебната кал за кожата на тялото
Здраве и красота

Ползите на лечебната кал за кожата на тялото

Съществуват различни видове лечебна кал, която действа благоприятно върху кожата и тялото на човек. В нея са се събрали всички видове минерални вещества и микроелементи. Различното оцветяване според типа кал се дължи на различното съдържание на желязо и мед в нея.

Лечебният льос – идеален за прочистване

За какво помага? – Извлича отровите от организма и регулира имунната система. Действа както на ставните болки и възпаленията, така и на натрупаното в мускулите напрежение. Успокоява нервната система и благодарение на високото си съдържание на силиций, прочиства и изглажда кожата. Льосът помага на тялото да се пречисти по естествен път от шлака и отрови.
Какво съдържа? – Лечебната кал, позната като льос е чист натурален продукт, който има свойството да прочиства тялото. Льосът е по-едрозърнест от глината, но по-фин от пясъка. Той е много богат на силиций и минерали.
Как се използва? – За налагания върху тялото и маски за лице.

Глината – облекчава болките

За какво помага? – Лечебната хума спира възпаленията, облекчава болките и отоците.
Какво съдържа? – Хумата е много богата на минерали като – кварц, силиций и калцит.
Как се използва? – Влажните налагания с лечебна хума успокояват болките, като влажността се загрява от топлината на тялото и се изпарява, като приятно охлажда кожата. Употребява се и като маска за лице или компрес.

Лечебните свойства на торфа

За какво помага? – Торфът действа срещу вирусите и бактериите, спира възпаленията, помага при изтощение. Облекчава симптомите при заболявания на ставите, гръбнака и мускулите.
Какво съдържа? – Торфът съдържа многообразие от здравословни вещества като сяра и хуминова киселина.
Как се използва? – Може да се използва като кална баня или топли компреси. Калните бани затоплят тялото и то реагира на това като повишава своята температура. По този начин се активират самолечебните сили на организма. Специалните торфени прахове са предназначени за вътрешна употреба. Те се разбъркват с топла вода в посочените пропорции в упътването на продукта и се приемат като напитка.

Tagged , ,
на горе