Ползите на лечебната кал за кожата на тялото

Ползите на лечебната кал за кожата на тялото
Красота

Ползите на лечебната кал за кожата на тялото

Съществуват различни видове лечебна кал, която действа благоприятно върху кожата и тялото на човек. В нея са се събрали всички видове минерални вещества и микроелементи. Различното оцветяване според типа кал се дължи на различното съдържание на желязо и мед в нея.

Лечебният льос – идеален за прочистване

За какво помага? – Извлича отровите от организма и регулира имунната система. Действа както на ставните болки и възпаленията, така и на натрупаното в мускулите напрежение. Успокоява нервната система и благодарение на високото си съдържание на силиций, прочиства и изглажда кожата. Льосът помага на тялото да се пречисти по естествен път от шлака и отрови.
Какво съдържа? – Лечебната кал, позната като льос е чист натурален продукт, който има свойството да прочиства тялото. Льосът е по-едрозърнест от глината, но по-фин от пясъка. Той е много богат на силиций и минерали.
Как се използва? – За налагания върху тялото и маски за лице.

Глината – облекчава болките

За какво помага? – Лечебната хума спира възпаленията, облекчава болките и отоците.
Какво съдържа? – Хумата е много богата на минерали като – кварц, силиций и калцит.
Как се използва? – Влажните налагания с лечебна хума успокояват болките, като влажността се загрява от топлината на тялото и се изпарява, като приятно охлажда кожата. Употребява се и като маска за лице или компрес.

Лечебните свойства на торфа

За какво помага? – Торфът действа срещу вирусите и бактериите, спира възпаленията, помага при изтощение. Облекчава симптомите при заболявания на ставите, гръбнака и мускулите.
Какво съдържа? – Торфът съдържа многообразие от здравословни вещества като сяра и хуминова киселина.
Как се използва? – Може да се използва като кална баня или топли компреси. Калните бани затоплят тялото и то реагира на това като повишава своята температура. По този начин се активират самолечебните сили на организма. Специалните торфени прахове са предназначени за вътрешна употреба. Те се разбъркват с топла вода в посочените пропорции в упътването на продукта и се приемат като напитка.

Tagged , ,
на горе