Полезните свойства на серумите върху кожата на лицето

Полезните свойства на серумите върху кожата на лицето
Красота

Полезните свойства на серумите върху кожата на лицето

Много жени си задават честите въпроси дали имат нужда от серум? Какво е предимството им пред кремовете, кога е разумно да ги използваме и кой е най-подходящия серум според типа кожа на лицето? Отговорите на тези и много други въпроси, биха ни ориентирали за вземането на подходящото решение.

Кога кожата ни се нуждае от допълнителна грижа?

Сухотата, дразненето, лющенето или сърбежът сигнализират за наличието на кожни проблеми, с които очевидно всекидневните поддържащи грижи за кожата на лицето ни не са се справили. С напредване на възрастта кожата не е в състояние да съхранява достатъчно влага и често става твърде суха, с повишена чувствителност и дразнещ сърбеж. Може да се появят и неравности в тена или петна, свързани с нарушение на пимгментацията на кожата. Или пък зачервявания, дразене и обриви. Тогава кожата се нуждае от повече внимание, овлажняване и фина грижа. Във всичко това идват на помощ серумите.

С какво серумите се различават от кремовете?

Съдържащите се в серумите активни съставки, са в много по-голяма концентрация от тези в кремовете. Поради тяхната консистенция могат по-добре да се усвояват от кожата и дори нанесени минимални количества от тях, донасят бърз и траен ефект.

Има ли подходящ серум за всяка кожа?

Да, например за суха кожа може да помогне възстановяващ серум с 3% витамин Е, който се справя с дефицита на влага, подсилва защитната бариера на кожата, намалява нейната опънатост и усещане за напрежение. За красив матов тен се грижи лененият екстракт, който намалява производството на мазнини, а срещу акне помага дезинфекциращото чаено дърво. За чувствителна и изтъняла кожа пък има специални растителни серуми с отпускащ розов екстракт, термална вода или екстракти от вечерна роза и урея, подходящи също за много суха и проблемна кожа.

Какви са полезните свойства на серумите върху кожата?

С високи дози и бързо темпо те освежават и изглаждат отпуснатата кожа. Това се случва чрез активните съставки съдържащи се в тях, които действат за обновяването и производството на колаген в кожата.

Tagged , ,
на горе