ПЕРФЕКТНИЯТ КОРЕМЕН РЕЛЕФ: 5 ЕФЕКТИВНИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА КОРЕМ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

Здраве и добра форма

ПЕРФЕКТНИЯТ КОРЕМЕН РЕЛЕФ: 5 ЕФЕКТИВНИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА КОРЕМ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

Редовното правене на тези 5 прости и бързи упражнения за корем, ще ви осигурят перфектен релеф и плосък корем.

Проучванията показват, че повечето от обичайните упражнения, които хората използват за изграждане на коремна мускулатура, са не до там лесни и ефективни. Те работят върху напълно различни области: шийна мускулатура, долната част на гърба и други. Ето защо, е добре да изпробвате тези 5 лесни упражнения в домашни условия. С тяхна помощ ще укрепите коремните мускули и ще придобиете ясен релеф. Можете да правите всички упражнения подред, като трябва да си почивате между сериите, за около 1-2 мин.

Ето 5-те най-добри упражнения за корем!

  1. Повдигане на краката, докато лежите по гръб.

Легнете по гръб. Сложете ръце зад главата или ги поставете под задните части.

Стегнете основните мускули и повдигайте крака – един по един над пода: първо единия 15 сантиметра нагоре, след това другият. Когато спускате крака си, не го отпускайте на пода.

  1. Повдигане на изпънати крака от легнало положение.

Легнете по гръб, изпънете краката си, поставете ръцете си по протежение на тялото. Започнете бавно да повдигате краката си нагоре, докато застанат перпендикулярно на пода. Задръжте тази позиция за няколко секунди. Върнете бавно в изходна позиция.

  1. Странична линия.

Легнете на пода на едната си страна, като се облегнете на единия си лакът. Бавно повдигнете бедрата, стягайки корема. По този начин тялото и таза трябва да образуват една права линия.

Останете в тази позиция толкова дълго, колкото можете. След това се обърнете и направете същото упражнение от другата страна.

  1. Завъртане на тялото.

Легнете по гръб. Сложете ръце си на главата. Завъртете и приближете десния лакът към лявото коляно, а след това направете същото с другия лакът.

  1. Повдигане на бедрата от легнало положение.

Легнете по гръб с ръце по протежение на тялото. Стегнете основните мускули, бавно повдигнете краката си нагоре, в резултат на което бедрата се повдигат. Задръжте в горната точка за няколко секунди, след което спуснете бедрата си.

На пръв поглед, тези упражнения може да ви изглеждат простовати, но след определен брой упражнения ще усетите, че коремните ви мускули се загряват. Ето защо, ако искате да получите плосък и релефен корем до лятото, тогава още сега започнете да тренирате и да се потите.

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2021 Happy Woman BG
Tagged , , , , , , ,
на горе