История за отслабване: „Махнах картофите и нездравословната храна за 5 месеца и отслабнах с 10 килограма“

Здраве и добра форма

История за отслабване: „Махнах картофите и нездравословната храна за 5 месеца и отслабнах с 10 килограма“

 

За някой, който преди това е бил с нормално тегло, младата майка Ренука Шарма е натрупала много повече килограми, отколкото си е представяла. Тя признава, че се е обезсърчила при преминаването от дрехи размер M на L и се почувствала наистина зле. Бавно и стабилно, тя направила първите си стъпки, за да подобри начина си на живот и да се откаже от нездравословната храна. Сега младата жена е посветена на фитнеса, изучаването на по -нови дейности и се надява да бъде вдъхновение за другите!

 

Име: Ренука Шарма

Професия: Домакиня и майка на две деца

Височина: 165

Най -голямото регистрирано тегло: 72 килограма

Отслабване: 10 кг

Продължителност на отслабването: 4-5 месеца

Повратният момент: наддадох след раждането. По -рано тежах 57 килограма и след като родих второто си дете, теглото ми достигна 72 килограма. Започнах да се отдавам на много нездравословна храна и физически бездействах. Бавно започнах да се чувствам демотивирана и депресирана. Това наистина ме подтикна да започна да се фокусирам върху различни блогове, насочени към здравето и фитнеса в социалните медии, и да поправя хранителните си навици. Това ми помогна да сваля 10 килограма само като се храня здравословно и ходя сутрин. Сега имам и онлайн диплома за специалист по хранене, за да разширя познанията си по темата. Здравето е богатство!

Закуската ми: Започвам деня си с 2 чаши топла вода и вярвам в приемането на малки порции.

8-9:30 сутринта: или омлет с цветни зеленчуци или варено яйце с 2 тоста или зеленчуков сандвич /Кълнове, последвано от кафе или чай от джинджифил.

Около 11 часа: сезонен плод

Моят обяд: купа задушени сезонни зеленчуци и салата, последвани от зелен чай. (Голямо не на картофите)

Моята вечеря: отново зеленчуци, печени или задушени, последвани от горещо мляко с куркума преди лягане.

Хранене преди тренировка: обикновено ябълка или черно кафе преди фитнеса

Храна след тренировка: Овес или белтъците на 4-5 сварени бели яйца

Спрях да ям нездравословна и бърза храна, а приготвям много често у дома.

Моята тренировка: Започнах пътуването си с бързи сутрешни разходки. По -късно се обърнах към фитнеса, където правех смесени упражнения (кардио и части на тялото) за 1,5 часа. Сега работя върху коремната си област, така че правя упражнения за коремни преси само у дома.

Фитнес тайни: Заседналият начин на живот няма да ви отведе до нищо добро. Важно е да се движите, да правите упражнения, които са подходящи за вас и да останете активни. Ако се отнасяте към това като към досадна работа, няма как да очаквате промяна. Така че – мотивацията е изключително важна – трябва страстно да искате тази промяна!

Как да останете мотивирани? Стремя се да бъда във форма през целия си живот и тази цел сама по себе си ме държи толкова щастлива и пъргава.

Как да гарантирате, че не губите фокус? Гледам да се храня здравословно, дори ако съм далеч от дома. Опитвам нови спортове или форми на фитнес. След това имам за цел да се науча да плувам.

Коя е най -трудната част от наднорменото тегло? Чувствам, че наднорменото тегло води до много здравословни проблеми както физически, така и психически. След определен период от време започвате да избягвате да се срещате с хора, докато сами осъзнавате външния си вид. Преди се чувствах много уморена и мързелива.

В каква форма се виждам след 10 години? Да бъда човек, който се концентрира върху поддържането на форма и здраве и да се превърна във вдъхновение за другите около мен.

Какви промени в начина на живот сте направили? Един ден седмично гладуване, тогава ям плодове през деня и зеленчуци на вечеря.

Поуки от загубата на тегло: Аз лично научих, че поддържането на здраве и форма е най -големият подарък, който можете да направите на себе си.

Здравето е богатство. Така че отделете ежедневно време за упражнения или физическа активност от натоварения си график.

ЗАБЕЛЕЖКА

Това е лична история и това, което работи за Ренука, може да не работи за вас. Затова избягвайте да следвате сляпо нейните съвети, нека те бъдат по-скоро ваш ориентир и вдъхновение да започнете своята промяна. Разберете какво работи за вашето тяло.

Tagged , , ,
на горе