Как да възродите себе си само за месец: Как да създадете най-добрата си версия

Как да възродите себе си само за месец
Психология

Как да възродите себе си само за месец: Как да създадете най-добрата си версия

Каним ви да приемете това предизвикателство, създадено за да ви помогне да създадете най-добрата версия на себе си. То се характеризира с три нива на трудност. Ако искате да се възползвате напълно от комплекса, преминете последователно през всички етапи.

Отделете 30 дни за всеки от тях. Още след преминаването на първото ниво ще забележите, че животът ви е станал много по-добър.  

Ниво 1

Създайте празно пространство в календара си за 30 дни

Много хора си мислят, че трябва да поставят възможно най-много неща в календара си и ако в него има празно място, то трябва спешно да се запълни. Но всъщност е много по-добре да имате малко свободно време всеки ден. Ако животът ви е прекалено организиран със списъци със задачи, вие се притеснявате. Отделете малко време за да си починете и да се отпуснете.

Въведете правило „без чакане“ за 30 дни

Ще ви изненада колко гняв и разочарование се натрупват у нас, когато хората и събитията не отговарят на нашите очаквания.

Затова се опитайте да отворите ума си за нови възможности. Не планирайте пътуването си в чужбина, например, с пълни подробности, оставете настрана списъка си с „идеални партньори“ и т.н.

Също така се запитайте какви са вашите очаквания към себе си? Добре е да имате мечти и цели, но все пак нека са реални.

Бъдете добри към себе си, правите всичко възможно, така че спрете да се вманиачавате над грешките си.

Ходете 20 минути всеки ден

Разходките са много полезни за здравето. Те ще ви помогнат да поддържате форма, ще ви дадат повече енергия и ще „прочистят“ ума ви.

Така че, ако попадате в задръствания през повечето време, отделете малко време за кратка разходка. Дори по време на обедната почивка.

Правете комплимент на някого всеки ден

Често подценяваме силата на ежедневните комплименти. Този малък „акт на доброта“ може да оправи деня на ближния. Това е още една причина да се усмихнете поне за секунда, както и чудесен начин да изградите доверие с тези, на които държите.

Правете по една снимка на ден

Създайте си малък 30-дневен фото дневник. Запазете снимки в папка на вашия телефон или компютър. Но правилото е, че трябва да правите само по 1 снимка на ден. Свикнали сме да публикуваме толкова много незначителни неща в социалните мрежи, че ще бъде много полезно да се опитаме да изберем само един момент в деня, който е достоен за снимка.

От друга страна, понякога ни се струва, че в живота изобщо не се случва нищо добро и интересно. Тази задача ще ви накара да обърнете внимание на малки щастливи моменти.

Разгледайте вашата колекция от снимки след 30 дни и ще видите колко невероятен е вашият живот.

Запишете 3 неща, за които сте благодарни всеки ден

Започнете да си водите дневник за благодарност. Всяка вечер преди лягане записвайте 3 неща, за които сте благодарни. Дори може да са дребни неща като хубаво време или комплимент от някой.

Избягвайте „токсичните“ хора в продължение на 30 дни

Разбира се, понякога просто се налага да се справите с такива хора и няма как да се измъкнете от това. Но идеята е умишлено да ги избягвате. Също така, се опитайте да стоите настрана от спорове и конфликти.

Опитайте се да избягвате отрицателни твърдения в продължение на 30 дни

Отново целта на това предизвикателство е да се развие навик да се използват по-малко отрицателни думи. Опитайте се да смените изреченията и да се съсредоточите върху положителното, а не върху отрицателното.

Например, вместо да кажете: „Вероятно не мога да направя това“, кажете: „Ще се опитам с всички сили да направя това“.

Това ще научи мозъка ви да търси възможности и да вижда доброто във всяка ситуация.

Усмихнете се на децата, които ви се усмихват

Забелязали ли сте, че когато малките деца ви се усмихват, се чувствате неудобно и се отвръщате? Те просто споделят положителната енергия, която на възрастните толкова често им липсва. Затова не се мръщите и не се обръщайте, а се усмихнете в отговор.

И като цяло, опитайте се сами да се усмихвате повече. Усмивката може да промени света.

Слушайте музика за настроението, което искате да имате, а не обратно

Интересното е, че обикновено слушаме тъжни песни, когато ни е тъжно, въпреки че слушането на нещо положително може да ни развесели. Направете си плейлист със забавни песни и ги слушайте винаги, когато се чувствате тъжни или самотни.

Важно е да уловите лошото си настроение възможно най-рано и да го промените.

Ниво 2

Изхвърляйте по един ненужен предмет всеки ден

Това е от полза както за физическото пространство около вас, така и за психическото пространство в главата ви. Започнете с малките неща, например, стари разписки или касови бонове по джобовете ви.

Накрая намерете сили да изхвърлите и малките спомени, които ви свързват с негативни неща от миналото и ви пречат да продължите напред.

Пишете в дневника си по 10 минути всеки ден

Купете си тефтер и пишете за деня си в него. И не си мислете, че го правят само тийнейджърките. Записването на вашите мисли и чувства на хартия ще ви помогне да се свържете с вашия вътрешен свят, да намалите стреса и да решите проблемите по-ефективно.

Освен това ще можете да следите личния си растеж. Прочетете дневника си 30 дни по-късно, за да видите какво сте постигнали.

Прочетете стойностна книга за 30 дни

Не е толкова лесно, колкото звучи. Колко книги сте започнали да четете, но никога не сте завършили? Или сте завършили след шест месеца? Или сте ги купили и изобщо не сте отворили? За да избегнете това, поставете си цел да прочетете книгата след 30 дни. Четете със собствено темпо. Това може да бъде или 10 минути всеки ден преди лягане, или няколко часа в дъждовен уикенд.

Изберете книга, която ще ви помогне в личностното ви израстване – нещо, което мотивира и вдъхновява.

Практикувайте грижи за себе си по 10 минути всеки ден

Всички сме толкова уловени в ежедневието си, че нямаме време да се грижим за себе си. Затова през следващите 30 дни се опитайте да правите повече от нещата, които ви правят щастливи. Първо, определете всички дейности, които ви харесват.

След това ги поставете в календара си и ги правете всеки ден.

Не забравяйте да се проверявате редовно, за да сте сигурни, че всъщност правите това, което ви кара да се чувствате по-добре.

Медитирайте по 5-15 минути всеки ден

Ако чувствате, че не можете да успокоите мислите си и поради това постоянно възниква стрес, опитайте да медитирате. Не е толкова трудно и не е нужно да седите в неудобна поза на лотос. Отпуснете се, можете да седнете на стол, да легнете на леглото или дори да ходите.

Лягайте си по едно и също време всеки ден (и се събуждайте по едно и също време)

Добрият сън е много важен. За съжаление много хора нямат график за сън, така че изпитват постоянно чувство на умора и стрес. Помислете по кое време трябва да се събудите, за да бъде утрото ви спокойно и свежо.

Извадете около 7-9 часа (в зависимост от това колко сън ви е необходим) – това ще е най-доброто време за лягане. Пригответе се за лягане след 20 минути, като изключите компютъра си и вземете горещ душ.

Правете по едно добро дело всеки ден

По-лесно е, отколкото си мислите. Има стотици малки неща, които можете да правите всеки ден. Един добър начин са комплиментите и даренията.

Добавяйте нов детайл към мечтата си всеки ден

Тайната на ефективната визуализация е да я направите възможно най-силна, жива и подробна. Изберете една голяма цел и след това се потопете по-дълбоко. Добавяйте завършващи щрихи към мечтата си всеки ден, за да направите крайния резултат възможно най-конкретен.

И ето още няколко идеи, за да започнете:

 

Полагайте усилия всеки ден, за да поддържате връзка или да подновявате приятелства със стари приятели.

Помислете за всички приятели, от които сте се отчуждили. Изпратете им съобщение и може би им предложите да се срещнат. Постарайте се да поддържате връзка с хората, които са важни за вас.

Ниво 3

Говорете с един непознат всеки ден

Да, преминаваме вече към най-трудните задачи. И за мнозина разговорите с непознати вероятно изглеждат като невъзможна задача. Дори да нямате проблеми със социалното общуване, разговорът с някой нов човек не винаги е толкова лесен.

Но това е един от най-лесните начини да се запознаеш с нови хора, да започнеш връзка или просто да се отвориш за нови възможности.

Преоценете поне едно дългогодишно убеждение

Преоценката на вашите убеждения е чудесен начин да се отървете от мисленето, което ви задържа. Най-трудното е вероятно да признаете пред себе си кои убеждения ви ограничават.

Може да е нещо толкова просто, колкото да не изпробвате нов спорт, защото мислите, че няма да ви хареса. Но бихте могли да обичате спорта, да се присъедините към местен екип, да създадете много нови приятели и може би дори да срещнете половинката си.

Опитайте ново хоби за 30 дни

Това е особено подходящо за онези, които са отегчени от рутината. Това ще добави малко разнообразие към вашия монотонен ден. Освен това новите хобита ще ви изведат от зоната ви на комфорт и както всички знаем, тази зона е мястото, където се крият възможности за растеж. Но не става въпрос само за нови умения. Става въпрос и за срещи с нови хора. И в крайна сметка те могат да изиграят огромна роля във вашия живот.

Пропуснете медиите за 30 дни

Изобщо не гледайте телевизия, когато се приберете от работа, и не губете време във Facebook. Ограничете се само до телефона и най-важното.

Спрете претоварването с информация и се опитайте да живеете по-просто. Ще бъдете учудени колко свободно време ще си освободите! Можете да го прекарате много по-продуктивно. И също така ще забележите подобрение в настроението, защото много от това, което гледаме по телевизията или четем в емисията новини, най-често ни дразни или разстройва.

Отървете се от един ваш лош навик

Никой не те познава по-добре от теб самия. Следователно от вас зависи да решите кой лош навик съсипва живота ви и след това да се опитате да се отървете от него. Това може да са ругатни, пиянство, нездравословна храна и т.н. Време е да се справим с този проблем, какъвто и да е той.

Въпросът е, че винаги можете да промените живота си.

Казвайте „Да“ по-често

Вашият приятел предложи да отидете някъде през уикенда, но ви мързи? Кажете „Да“ и тръгнете. Най-вероятно ще прекарате чудесно и ще срещнете някои интересни хора.

„Да“ наистина може да увеличи потенциала ви.

Слушайте себе си през следващите 30 дни и забележете, когато кажете „не“ на свежи идеи или възможности. Кажете вместо това „Да“.

Опитайте нова храна, различна музика, отидете на кино или направете нещо, което обикновено избягвате. Или дори се обличайте или да действайте различно за известно време.

Подобрете професионалната си квалификация

Ако смятате, че кариерата ви не напредва, това може да е голям проблем. Винаги има възможност за обучение, дори и извън работата. Вземете кратък курс за професионално обучение, свързан с вашата професия. Трябва да поемете отговорност за кариерата си и нейното бъдещо развитие.

Не лъжете 30 дни

Това е доста трудно, защото трябва да спрете да лъжете себе си. Но това ще ви помогне да опознаете себе си по-добре и ще улесни живота ви.

Правете това, което ви плаши всеки ден

Това ще ви помогне да разширите границите си, ще ви направи по-продуктивни и ще ви подготви за нови възможности. Потърсете такива, които ви провокират да излезете от зоната си на комфорт през следващите 30 дни.

Запишете своите малки постижения, за да видите как се развивате.

Не се оплаквайте от нищо в продължение на 30 дни

Чудесен начин да живеете позитивно е да премахнете негативния език. Ще станете по-осъзнат, по-внимателен и по-щастлив човек.

Започнете да следите стриктно колко често и от какво се оплаквате.

Можете да направите това, без дори да забележите. И най-вероятно се оплаквате от едни и същи неща и от едни и същи хора. Като начало просто трябва да си признаете.

Принудете се да спрете веднага щом започнете да се оплаквате. Или още по-добре, изобщо не си позволявайте да произнасяте отрицателни думи. Ако се случи нещо сериозно, превърнете оплакването в търсене на решение. Не отчитайте просто какъв е проблемът, а обсъдете с хора, на които имате доверие, как бихте могли да го разрешите.

По материали от чуждия печат

Източник: thelawofattraction.com

Tagged , ,
на горе