Ограничителните колчета в Кресненското дефиле дадоха своя положителен резултат

без жертви в Кресненското дефиле
Добрата новина

Ограничителните колчета в Кресненското дефиле дадоха своя положителен резултат

Една година без жертви в Кресненското дефиле, след поставяне на ограничителните колчета по трасето. Новината за положителният ефект е година след монтирането на ограничителите, които АПИ постави, за да се спрат рисковите изпреварвания и шофирането с несъобразена скорост в участъка.

Идеята на министър Гроздан Караджов и държавната инвестиция от 62 хил. лв. спасиха човешки животи. 

без жертви в Кресненското дефиле

Благодарение на монтираните колчета по пътя през Кресненското дефиле за една година в участъка няма нито една жертва на катастрофа.

Въпреки, че малко след реализирането на проекта вандалските прояви не закъсняха – бяха изрязани 11 броя от колчетата.

Дори и след поставянето на ограничителни колчета по трасето, все пак има шофьори, които се опитват да изпреварват движещите МПС-та, спазващите ограничението, като някои завършиха с леки ПТП-та и глоби.

Мнението на специалистите в областта е, че трябва да бъдат извършени някои законодателни промени, които да задължават нарушителите да плащат глобите си на място, както се практикува в някои европейски държави.

Не е тайна, че това е едно от най-натоварените и опасни трасета част от Републиканската пътна мрежа. Целият трафик към Гърция, както и до Италия преминава през Кресненското дефиле – 17 км.

Много от положителните отзиви на потребителите в социалните мрежи гласят, че приветстват идеята, защото са спасени човешки животи. Тези, които често преминават през това трасе споделят, че след поставянето на колчетата се пътува много по-спокойно, независимо, че е доста натоварено, особено в летния сезон. Читателите споделят още, че трябва да се вземе пример, въз основа на който движението по всички пътища от Републиканската пътна мрежа, с подобен риск, да бъде организирано по същия начин. Относно добрата новина, си пожелават да бъде все така!

Рупите, вихър от космически енергии

Мелник, където автентичността и магията се сливат в едно

Златолист, Източник на вяра и чудеса

Роженски манастир, „Храна“ за душата

Самуилова крепост, паметни „страници“ от българската история

Tagged ,
на горе