Съвети за декор, които трябва да помните, когато се местите в нов дом

Съвети за декор, които трябва да помните, когато се местите в нов дом
Идеи за дома

Съвети за декор, които трябва да помните, когато се местите в нов дом

Едно от най-големите удоволствия в живота може да е преместването в нов дом. Това е място, за което всеки трепетно се вълнува. Но както положителните емоции, които носи, това може да бъде и период на несигурност, особено що се отнася до декорирането. Трябва да проектирате жилището си така, че да изглежда по най-добрия начин и да изразите вашето уникално чувство за стил. Ако го направите правилно, къщата ви ще бъде уютна и радостна. Ако го направите неправилно, ще имате смесица от мебели, тъкани и цветове, които никога не се събират във визуално привлекателно цяло. Затова ще имате много повече успех, ако планирате предварително целия процес поне малко.

Защо e добре да рекламирате в онлайн списание www.happywoman.bg

Ето и някои съвети за декор, с които е хубаво да се съобразите, когато се местите в нов дом:

Никога не трябва да пазарувате импулсивно в мебелния магазин

Общоизвестно е, че е най-добре да избягвате пазаруването на хранителни стоки, когато сте гладни, тъй като ще вземете грешни решения. Същото правило важи и за мебелните магазини. Не бързайте да купувате нещо, само защото къщата ви е празна. Нуждаете се от диван. Но ако изберете някой, който чисто визуално ви харесва, може той да не е с подходящ размер и да не пасва на помещението. Останалата част от зоната ще трябва да бъде създадена около този диван, така че ако е твърде голям, винаги ще изглежда не на място. Въоръжени с рулетка и бележник започнете от стаята, която искате да обзаведете.

Първо определете стила си на живот

В тази трудна част няма верни или грешни отговори. Стаите могат да бъдат официални или непринудени, старомодни или съвременни, визуално топли или хладни. Например, дом за някой, който вечеря навън всяка вечер, трябва да бъде декориран по различен начин от дом за някой, който често организира огромни събирания в дома си. Всекидневната на някой, който иска да организира скъпи събирания на средства, трябва да е различна от тази на някой, който просто иска да подремне пред телевизора.

Съобразете се с размера на помещенията

Важно е да съобразите размера на мебелите с размера на пространството във вашия нов дом. Голям секционен диван може лесно да заеме малко пространство, а тънките столове може да изчезнат в обширно таванско помещение. Измерете дължината и ширината на всяко пространство, което планирате да декорирате. Направете същото и с височината на тавана. Съобразете се с всички потенциални препятствия като стълби, колони, радиатори и други елементи, преди да започнете планирането. Звучи сложно, но ако действате „на парче“, съвсем скоро ще съжалявате за прибързаните покупки.

За да се подготвите за покриване на прозорци, добра идея е да измерите отворите на прозорците, както и пространството на стените отдолу, отгоре и отстрани.

Не забравяйте финансовата част

При всички случаи е много важно да се съобразите и с бюджета, който имате. Ясно е, че на всеки му се иска неговият нов дом да бъде като от приказките, но понякога това струва скъпо. Направете пазарно проучване, за да разберете къде това, което сте харесали, се предлага на най-изгодна цена. Също така, ако нямате нужните средства, действайте постепенно. Първо купете най-необходимото и постепенно след това продължавайте да обзавеждате жилището си.

Четири съвета как да скриете кабелите във вашия дом

Прости съвети как да премахнете скуката от бяла стая

Четири прости фън шуй правила за щастлив дом

Три неща, които трябва да изхвърлите от дома си

Три неща, които носят позитивна енергия в дома ви

Три причини защо трябва да имате много огледала в дома си

Как да организирате пространството за обувки в дома ви

Как да защитите дома си, преди да си вземете домашен любимец

Романтични идеи за декор на спалнята, които ще подобрят настроението ви с партньора

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
Tagged , , , ,
на горе