ЧУДОДЕЙНА МАЩЕРКА при херпес, грип, паразити, болки в ставите, артрит, ишиас и проблеми с пикочния мехур

Здраве и добра форма

ЧУДОДЕЙНА МАЩЕРКА при херпес, грип, паразити, болки в ставите, артрит, ишиас и проблеми с пикочния мехур

Чудодейната мащерка притежава множество полезни свойства и качества. Ето защо, нашите баби са били прави, като са казвали, че всичко естествено е по-добро. Без съмнение Майката Земя ни е дала един от най-прекрасните си дарове – растенията и билките, така че трябва много да се грижим за природата, така както тя се грижи за нас.

Мащерка – мощна ароматна билка, част от семейството на ментата.

Мащерката има антисептично, антивирусно, бактерицидно и отхрачващо свойство. Убива микробите и премахва херпесите от устните, помага за укрепване на имунната система, елиминира токсините, повишава устойчивостта към чужди организми и още ред други предимства.

Ползите за човешкото здраве.

За апетит.

Ако нямате апетит, мащерката увеличава желанието за хранене – функция, която хората с анорексия могат да използват. Просто трябва да добавите малко от билката към менюто.

При анемия.

Един от минералите, присъстващи в мащерката, е желязото. Ако страдате от дефицит, използването й от време на време може да ви помогне. Не забравяйте, че желязото се намира в червените кръвни клетки, които образуват хемоглобин, молекула, която пренася кислород от белите дробове до всички клетки в тялото.

Подобрява храносмилането.

Предотвратява стомашни спазми и натрупване на газове, които предизвикват болки в червата.

Релаксиращ ефект.

Тази билка има способността естествено да отпуска тялото. Ако имате проблеми със съня, опитайте релаксиращ чай, който включва мащерка и ще се убедите, че спите много по-добре.

Намалява чувството на умора, поради наличието на лизин, чийто дефицит на аминокиселина причинява този симптом.

При ревматизъм.

Съдържанието на тимол прави мащерката прекрасно средство за облекчаване на симптомите, причинени от ревматични заболявания.

При менструация.

Различни проучвания са открили свойствата и ползите от мащерката, тъй като намалява менструалната болка и всички последствия от нея, като дискомфорт или задържане на течности.

При кашлица.

В допълнение към външната употреба за успокояване на възпаление или болка от рани, мащерката има много други приложения.

Като мощен антибактериален и антисептик, етеричното масло от мащерка се използва за дезинфекция на ръцете преди операция.

Други допълнителни приложения: Убива гъбичките по ноктите, убива паразитите, използва се при кандидоза и вагинит, лекува инфекции на пикочните пътища, тъй като действа като диуретик, облекчава мускулни болки, лекува подагра, артрит, ишиас и спортни наранявания.

Можете да се използва като тоник за коса или измиване на лице, за лечение на акне или брадавици.

Идеално средство срещу насекоми.

Как да си приготвите лечебна запарка от мащерка.

Приготвянето на напитката е много просто: първо загрейте водата. Когато започне да ври, свалете от котлона. След това добавете необходимото количество мащерка (2 с.л. на 600 мл. вода) и оставете за десет минути. Прецедете.

Внимание! Противопоказания:

Мащерката не е токсична, когато се употребява според указанията. За разлика от това, употребата на етерично масло е по-ограничено и никога не трябва да се използва от бременни жени и хора с язви или сърдечни проблеми. Поради високото съдържание на тимол, продължителната употреба на етерично масло от мащерка може да причини хипертиреоидизъм или интоксикация в резултат на дразнене на храносмилателната система .

Digiprove sealТази статия е защитена от Digiprove © 2022 Happy Woman BG
0 Споделено
Tagged , , , , , , , , , , , ,
на горе
Copy link
Powered by Social Snap