ЛОШИ НАВИЦИ ЗА... СИЛНИ ВРЪЗКИ
Любов и партньорство

ЛОШИ НАВИЦИ ЗА… СИЛНИ ВРЪЗКИ

Не можете да научите мъжа си как правилно да сгъва нещата, да не поставя лепкава лъжица на масата и да си слага шапката. Ако не иска да направи това, може би по метода на изтощително обучение. Но той не е мечка на мотор. Бягайте от ролята на дресьорка при първа възможност. Вместо това се опитайте да приемете мъжа като друг възрастен. Също като теб.

ЛОШИ НАВИЦИ ЗА... СИЛНИ ВРЪЗКИ

Кой трябва да се извини – мъжът или жената?

Бен Афлек разкри истината за диетата на Дженифър Лопес

ЛОШИ НАВИЦИ ЗА… СИЛНИ ВРЪЗКИ

Не можете да научите някого да бъде във връзка.По принцип не можете да научите някого на връзки. Дори да се въведе такъв предмет в училище и всяка седмица да ни се обясняват как да бъдем добри партньори, нищо нямаше да стане. След като завършим училище, пак щяхме да правим всякакви невъобразими глупости. Също така е невъзможно да се научим как да се изграждат силни взаимоотношения в специални курсове. Няма такива курсове и такива ментори, които да преподават това. Те могат да дадат теорията, да разкажат истории от живота на някой друг. Но в действителност това пак няма да работи.
Взаимоотношенията трябва да се учат лично и на практика.

ЛОШИ НАВИЦИ ЗА… СИЛНИ ВРЪЗКИ

Учете, вглеждайте се внимателно, сменете тактиката, поискайте прошка и научете отново. Всеки има свой индивидуален курс и те не могат да бъдат споделяни – може да не работи. Ето защо няма да ви казваме как да изградите силна връзка. Предпочитаме да ви кажем как да не я унищожите. За онези наши дребни на пръв поглед навици, които не вредят. Но не, за връзките те могат да бъдат плачевни. Като цяло вижте какво е по-добре да забравите:

Не запомняйте всичките му фалове и не се хвалете с коректността си.

Изглежда, че въпреки, че сме пораснали, ние все още обичаме да сме отличнички. Дори в спалнята. И в кухнята също. Като, виждаш ли, виждаш ли, но аз запомних всичко и го направих така, както ти обичаш, а ти постоянно се държиш сякаш за да ме обидиш. Какво е трудно? Да, представете си, че е трудно. Трудно е да живееш в свят, в който непрекъснато си наблюдаван и психически оценяван.
– Друг ужасен навик, който може да причини раздяла, е да опаковате вината си в материални или емоционални удоволствия за партньора си. Например, щом се удариш колата му, веднага му правиш подарък. И веднага той разбира: нещо се е случило. Анекдотична ситуация, нали?

„И никога не се караме“

Добре, това е невъзможно. Всички (всички!) двойки се карат. Или подреждат нещата, или доказват правотата си, или са обидени, или наранени, или забравят нещо важно. Но няма връзка без конфликт. Иначе са някак си изкуствени, а не истински. Не е нужно да се страхувате от кавгите. Основното тук е как да се измъкнете от тях правилно. Като за начало, не се затваряйте. Често се случва някой от партньорите да се обиди и да замълчи. И това е. Мислете за тази малка кавга като за студена война. Не го правете по този начин. След всяка кавга е необходим градивен разговор. Обсъдете: защо той направи това, защо реагирахте по такъв начин, че да не ви хареса, какво направи той. Кавгата укрепва връзката, ако завърши с разговор. Вярно е, че все пак е важно да не ги укрепвате по този начин всеки ден.

Не се променят.

Съвсем просто е. Ако не сте избрали връзка: майка – син, баща – дъщеря, тогава и двамата сте партньори. Тоест имате връзка на двама възрастни, зрели хора. Как можете да се опитате да промените възрастен? Само в собствена вреда. Не можете да научите мъжа си как правилно да сгъва нещата, да не поставя лепкава лъжица на масата и да си слага шапка. Ако не иска да направи това, може би ще пробвате по метода на изтощително обучение? Но той не е мечка на мотор. А вие не сте дресьор. Затова се опитайте да приемете мъжа като друг възрастен. Същото като вас.

Не обвинявайте, а след това да направите същото.

Много често срещана грешка. Можете много дълго и трескаво да му казвате къде е сгрешил. Направете му забележка и го помолете да си направи изводи. За да направите вие същото след ден или седмица. И тогава настава такъв хаос в главата на наскоро обвинения! Например, защо е възможно за някой, но не и за мен? Кой реши така? Откъде идва тази дискриминация

Ако нещо не ти харесва, знаеш къде е вратата!

Ужасен навик за изнудване. Човек не може дори да направи крачка, без да се страхува, че лепкавата ръка на изнудването сега ще падне върху рамото му. „О, има ли нещо, което не харесваш? Тогава се махай оттук!“ – казва тя със зловещ шепот. Освен това и мъжете, и жените страдат еднакво от болестта на изнудването. Не трябва да правите нищо по въпроса, освен да спрете да изнудвате. Няма нужда да държите партньора си в страх. Знаеш ли защо? И представете си, че той не се страхува да ви загуби? Но какво ще стане, ако след думите „знаеш къде е вратата“ той стане и мълчаливо си тръгне? Ами добре?

infomax-logo-50-15-HW Бен Афлек издаде „тайната диета“ на Джей Ло: Яде всичко и изглежда на 20 – уникална е!

ЛОШИ НАВИЦИ ЗА... СИЛНИ ВРЪЗКИ

Tagged , ,
на горе