Как да спрем да мислим постоянно за храна

Как да спрем да мислим постоянно за храна
Добра форма

Как да спрем да мислим постоянно за храна

На всекиго от нас се е случвало да похапне по нещо в необичайно време от денонощието. В някои дни обаче мислим непрестанно за храна, дори когато вече сме приключили с обяда или вечерята. Според диетолозите това е нещо нормално. Докато седите вкъщи и размишлявате за това, което трябва да направите или както се случва през последната година – работите от вашия дом, се случва да запълните мислите си, като изядете нещо.

Леките хапвания могат да ви отклонят от стресиращото ежедневие и да се разсеете от неприятните мисли. Можете лесно с няколко трика да отклоните вниманието си от вкусната следобедна закуска, а това може да се отрази добре и на ежедневните ви задачи.

Разходете се

Когато апетитът ви се върне отново, не мислете как и какво да изядете, а просто излезте на разходка. Освен че е полезно за здравето ви, ходенето пеш ще ви разсее от мислите за храна за дълъг период от време.

Седнете пред прозореца и четете книга

Това също може да подейства успокояващо. Четенето, съчетано с приятна гледка навън, ще ви накара да спрете да мислите за храна, а ще се отдадете изцяло на това, което отдавна сте се канили да прочетете.

Слушайте музика

Това винаги успокоява. Слушането на музика ви кара да си представите различна картина, да си починете и да помислите за нещо друго от ежедневието ви. Според учените любима песен или нов хит отклоняват вниманието ви от ежедневните дейности, което включва и храната.

Проведете разговор по телефона

В момента, в който усетите, че искате нещо за хапване, вземете телефона и се обадете на близък приятел или роднина. Разговорът с тях ще ви накара да забравите храната за дълго време. Дори, когато затворите телефона, в много случаи все още ще бъдете под влияние на разговора, а след това вече тотално ще сте забравили, че сте искали да ядете.

Играйте игри

Не е задължително да играете сам у дома. Поканете приятели, забавлявайте се, като прекарате време заедно. Неусетно, когато си приказвате и вниманието ви е върху играта, ще забравите за храната цяла вечер.

Тренирайте

Тренировката е несъвместима с храната. Може да правите упражнения вкъщи, във фитнеса или просто да тичате навън. Това гарантира, че няма да имате време и дори желание да хапнете. Освен че няма да се храните, с тренировката ще премахнете излишния стрес и ще се мотивирате допълнително за ежедневните ви задължения.

на горе