Как да направите добро впечатление, когато работите от разстояние

Как да направите добро впечатление, когато работите от разстояние
Интересно

Как да направите добро впечатление, когато работите от разстояние

През последната година холът се превърна в най-честото работно място за много хора. Пандемията принуди много работодатели да позволят на служителите си да работят от вкъщи, което бе голям риск, както за работниците, така и за техните шефове. Началото бе трудно, защото всички се нуждаеха от период да свикнат с новото провеждане на работния ден, а привържениците на този тип работа не липсваха. Някои обаче така и не успяха да свикнат с този модел и изпитаха сериозни трудности. Ето някои съвети как може да представите добре пред своя шеф, дори и от собствения си дом.

Бъдете професионалисти

Без значение дали сте в офиса или в дома си, професионализмът се забелязва. Не си мислете, че щом имате възможност да започвате работния си ден минути, след като сте се събудили, това означава, че можете да не се обличате подходящо или да закъснявате. По всяко време може да бъдете привикан на онлайн среща, което изисква специално облекло, спрямо политиката на фирмата. Точността е нещо, на което всеки мениджър държи, така че това също е много важно.    

Бъдете внимателни, когато общувате

Не пренебрегвайте официалната форма на комуникация. Дори да сте си у дома и трябва да участвате в онлайн разговор, това не означава, че трябва да забравите за етикета, формалността и комуникацията, която фирмата изисква от вас. Не си позволявайте ползването на по-свободен език или изпращането на емотикони в служебна комуникация, чрез имейли или в някоя от платформите за чат.

Поемайте инициативата

Това е важно за подобряването на работата в по-сложна ситуация. Мнозина изпитват някакво неудобство да работят от вкъщи и самата комуникация е по-сложна. Тук е моментът вие да изпъкнете със свежа идея за нов начин на работа – идея, която да освежи работния процес и да подобри резултатите.

Говорете

Най-добрите и впечатляващи работници са проактивни, а не пасивни. Така че не се притеснявайте да споделяте мнението си. Вие можете да донесете нещо ново на масата. Независимо дали провеждате дискусия за бъдещи проекти или просто имате оперативка, не се притеснявайте да кажете мнението си и вашите виждания за това как да създадете нещо различно.

Работата от вкъщи може да донесе позитиви за много работници, които имат смелостта и способността да се адаптират бързо към новите условия. Не се притеснявайте да взимат участие в дискусиите и спазвайте стриктно правилата на вашата фирма, независимо дали работите от офиса или масата в кухнята.

Tagged , , , ,
на горе