Как да направим плочки на корема
Добра форма

Как да направим плочки на корема

Да се отървем от коремчето е най-трудната задача пред всеки, захванал се с промяна на тялото си. Премахването на мазнините в тази област може да ни отнеме много време и усилия. И обикновено така става.

За да се покажат вашите six packs или шестте плочици на коремната мускулатура трябва да се съчетае добре комбиниран хранителен и физически режим. Имайте предвид обаче, че здравословното сваляне на килограми е по 1 кг на седмица. А и не прекалявайте с премахването на мазнините в тялото, защото те са нужни за правилното функциониране на организма ни.

Има няколко фактора, които оказват влияние върху скоростта на появата на коремната мускулатура. Този процес зависи от фамилната ви обремененост, от възрастта, каква е ежедневната ви активност, от пола ви – дамите са по-склонни да натрупат мазнини в областта на дупето и бедрата, а мъжете „слагат” мазнини върху коремната област.

Но всичко опира до постоянството. Не се отчайвате, ако няма и помен от коремните мускули след месец тренировки и стриктна диета. Значи ви е нужно още време.

И все пак, ето как да подпомогнете процеса към изграждането на six packs.

Започнете с ограничаване на приема на някои храни. Заменете белия хляб с пълнозърнест, бялата захар с естествени подсладител (агаве, мед, стевия), кравето мляко със соево или бадемово.

Ограничете ненужните калории от напитките – махнете от ежедневието ви подсладените окове и безалкохолни. Карамеленото макиато заменете с черно кафе с мляко.

НЕ на рафинирани въглехидрати . Да, това означава да ограничите всички пакетирани десерти, които купувате от магазина. По-добре наблегнете на протеина. Приготвяйте ястия вкъщи, а тези с високо съдържание на протеини нека са водещи – така ще можете да изградите мускулна маса, а в същото време да сваляте мазнини по корема.

Опитайте да намалите порциите си. Ползвайте малки чинии, дъвчете бавно и се насладете на храната. Не яжте „на крак” или докато гледате филм. Нека храненето е само хранене.

Tagged , , ,
на горе